Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.
 

Terme Online

Prijava na e-seznam

Ime in priimek:

E-pošta:

Newsletter maj 2011

 

Dobrodošli v slovenskih naravnih zdraviliščih

Dobrna01 Dobrna02 Dobrna03

V Termah Dobrna, vas zdravje in sprostitev vedno sama najdeta

Se kdaj ustavite? Res ustavite? Ampak ne sredi gneče ljudi in trušča vsakdana, ki vas potegnejo vase. Ustavite se kdaj sredi Zdraviliškega parka v Dobrni. Ne, ni reklama. Ne vabimo vas, da zapravljate, temveč da dobite. Popolnoma zastonj. Nihče vas ne bo ustavljal, nihče opazoval, nihče nič spraševal.

Terme Dobrna so najstarejše slovenske terme, njeni pisni viri segajo vse do leta 1403, izvir termalne vode pa je bil prvič omenjen že leta 1147. So sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Zdravilišče združuje tako naravne danosti, kot sodobno medicinsko znanost, kar ga uvršča v sam vrh slovenskega turizma. Sloveča tradicija, podnebje, naravno okolje, razvajanja, kvalitetna oskrba in razvedrilo. Vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo v Dobrno goste iz vsega sveta. Okolica kraja ponuja skoraj neizčrpne možnosti preživljanja prostega časa.

Utrip Dobrne lahko spoznate že na sprehodu skozi energijski Zdraviliški park, ko se ustavite v srcu zdravilišča, pri termalnem vrelcu v Zdraviliškem domu. Spijte kozarček vode iz vrelca zdravja. Življenje prebujajoča tekočina prihaja iz globine preko 1200 metrov. Alkalna termalna voda, s temperaturo ob izviru okoli 35 do 36 stopinj Celzija, je glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna. Že od leta 1542 velja za idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema.

V Termah Dobrna, ki so partner ženski v vseh njenih obdobjih, s strokovnimi in gibalno plesnimi srečanji skrbimo tudi za odlično počutje bodočih mamic. Za lažji in hitrejši porod se lahko odločijo tudi za akupunkturo v nosečnosti. Lep čas že deluje tudi Center za preventivo in zdravljenje urinske inkontinence pri ženskah, ki je mnogim omogočil, da življenje ponovno polno živijo, brez skrbi in sramu zaradi neprijetne nadloge.

Ob vzpodbudi Združenja ginekologov in porodničarjev, smo izdelali Linijo izdelkov za intimno nego z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca. Smo tudi prejemnik certifikata »Invalidom prijazni«, ki dokazuje naš trud za prijaznost tudi do hendikepiranih. Mnenja, vtisi in mnoge zgodbe gostov in pacientov, ki so v Termah Dobrna spet našli zdravje in veselje do življenja, so predstavljeni v istoimenski reviji Terme Dobrna. Nanjo smo resnično ponosni. Z njo ustvarjamo iskren in zelo pomemben dialog z našimi gosti in obiskovalci. Vidimo, da je s pozitivnim zgledom postala vzor za marsikoga. Kot podpora bolnikom, ki so prestali in še prestajajo težko bolezen, je na Dobrni, luč sveta zagledal projekt celostne rehabilitacije onkoloških bolnikov (CROB).

Prijazni smo tudi mladim družinam in mladoporočencem, ki si Dobrno izberejo za kraj svoje poroke. Ste srečali kostanjevega škrata Vitka? Vedno znova z otroci in njihovimi starši doživlja nove nepozabne dogodivščine.

Odprli smo vrata zelenemu turizmu, izobraževanju in zelenim odtenkom v razmišljanju o razkošju, ki nam ga je podarila narava. Naša zelena ekipa se že veseli izzivov in novih rezultatov. 600-letna zdraviliška tradicija Dobrne je povezana tudi z živahnim kulturnim dogajanjem. Kultura je bila skozi različna časovna obdobja pomemben del zdraviliške ponudbe za obiskovalce Dobrne. In tudi danes je tako.

Zdaj, ko ste se na kratko sprehodili skozi Dobrno in začutili sprostitev in metuljčke v trebuhu, vam lahko povemo: zaljubili se boste. V Dobrno, v naravo, v prijaznost in iskrenost ljudi, v zdravje, v življenje. Se vidimo!

Posebna ponudba Term Dobrna >

 
Strunjan01 Strunjan02 Strunjan03 Strunjan04 Strunjan05

Po zdravje na morje!

Strunjan je zeleni zaliv Mediterana z 2300 sončnimi urami na leto, izjemno lego v borovem gozdičku v osrčju zaščitenega krajinskega parka in ob tisočletnih solinah … Neposredna bližina morja in njegovi blagodejni vplivi so v obalnem centru Krkinih term omogočili razvoj celovitega talaso pristopa, ki temelji na uporabi različnih elementov morja: obmorski klimi, morski vodi, blatu in algah ter morski soli. Talaso Strunjan velja danes za izjemno slovensko naravno klimatsko zdravilišče.

Zdravstvena ekipa Talasa Strunjan blagodejne učinke narave prepleta z bogatim znanjem klasične medicine in sodobno opremo. Gostom v neokrnjenem mediteranskem okolju omogoča varno ohranjanje zdravja, pravočasno odkrivanje bolezni ter zdravljenje.

Zdravilišče se je na podlagi sodelovanja domačih in gostujočih strokovnjakov specializiralo za zdravljenje bolezni dihal, stanj po poškodbah in operativnih posegih na prsnem košu, pljučih in gibalnem aparatu ter za zdravljenje revmatskih obolenj. Na voljo imajo tudi sodoben diagnostični center s specialističnimi ambulantami.

Strunjanski sprostitveni center Salia je namenjen vsem, ki želijo vase spustiti več sonca in morske energije. Ponudba storitev in programov se prepleta z naravnimi danostmi mediteranskega okolja in soustvarja priložnost za celovito doživetje vsega, kar skriva morska zakladnica.

Odlično usposobljen in prijazen strokovni tim prisluhne potrebam hotelskih in zunanjih gostov ter uresničuje njihove želje po razvajanju, ugodju, udobju in splošnem dobrem počutju.

Lepotni in sprostitveni programi in edinstvene talaso nege, kot so morske kopeli, obloge z morskim blatom, solni pilingi ter masaže z mediteranskimi olji in zelišči, napolnijo človeka s pozitivno energijo in ga navdahnejo z voljo do bolj zdravega in sproščenega načina življenja.

Talaso Strunjan ponuja iz objema zelenega Mediterana vse dni v letu številne možnosti za šport in razvedrilo. Plavanje v morski vodi je namreč le ena izmed možnosti, kako telesu ponuditi užitek gibanja. Pohodi po več kot 80 kilometrov označenih pešpoteh, kolesarjenje po slikovitih primorskih vasicah in nizkih gričih, nordijska hoja v zaledju slovenske Istre, … Človek si lahko privošči vse, kar dobro dene njegovi duši in telesu.

Pridelava soli na strunjanskih solinah je skozi stoletja ustvarila edinstveno pokrajino z arhitekturnimi in zgodovinskimi posebnostmi ter izjemno rastlinsko in živalsko pestrostjo. Tu živi tudi več kot 270 vrst stalno prebivajočih ptic, ki se v parku mediteranskega rastlinja dobro počutijo.

Strunjanski krajinski park je slikovit naravni rezervat laporjev in peščenjakov, nad morjem se vzpenjajo visoke klifne stene. Iz Mesečevega zaliva in ob velikem belem križu, ki ščiti pomorščake in jim kaže varno pot domov, se doživijo najlepši sončni zahodi ... Na tem koščku slovenske obale se občuti brezkončnost modrine in miru, ki se naseli tudi v človeški duši. Dobrodošli.

Posebna ponudba Talaso Strunjan >

 
Catez01

Smeh in veselje sta na pohodu

Terme Čatež so s ponudbo Termalne riviere, ki vas vedno znova preseneča že 20 let, pravi raj termalnih užitkov prav vse dni v letu. Glavni magnet ostaja poletna Termalna riviera, kamor na več kot 10.000 m2 termalnih vodnih površin vabijo vodne atrakcije za vse generacije, ki težko pustijo ravnodušne še tako velike navdušence adrenalina. Malčki se bodo zopet razposajeno zabavali na gusarskem otoku, malo večji na trojčku toboganov in vodnih drčah. Pravi užitek je tudi vožnja na velikih obročih po 450-metrski počasni reki. Poleg plavanja in vodnih vragolij vas pričakuje še zabaviščni park. Najbolj pogumni se boste zagotovo preizkusili na atraktivnem toboganu »black-hole« bumerang. Zadnja pridobitev so igrala Water Wars, s katerim lahko uprizorite pravo morsko bitko.

Idealna počitniška destinacija za vse generacije nudi možnost namestitve v hotelih, apartmajih, kampu, indijanski vasi, gusarskem zalivu ter sprostitev v wellness centrih, savna parku…

Poleg poletne Termalne riviere tudi letošnje poletje posebej osvaja svet poln skrivnostnih pustolovščin med gusarji in indijanci. Pridružite se jim in tudi sami doživite kaj novega, v Termah Čatež pa bodo poskrbeli, da bodo vaše letošnje počitnice drugačne in nepozabne.

Posebna ponudba Term Čatež >

 
Lendava01

Planoterapija v Termah Lendava

Sprehod po 11 različnih talnih površinah (okrogli kamni različnih premerov, beli in rdeči sekanec, mivka, lubje, polkrožne lestvice, stara opeka…). Terapija zelo ugodno deluje na človekovo počutje, saj se na stopalih nahaja največ akupresurnih točk. V tujini je zadeva že zelo znana, pri nas bomo med začetniki takšne ponudbe. Naši gostje in obiskovalci term bodo lahko združili prijetno razvajanje v edinstveni parafinski vodi s sprehodom po »akupresurni poti«

Posebna ponudba Term Lendava >

 
Smarjeske01

Poletje vabi v naravo!

Terme Šmarješke Toplice so sodobno naravno zdravilišče s ponudbo medicinskega wellnessa - svet termalnih bazenov, savn, pilingov, masaž, kopeli. Prostran zdraviliški park, mreža poti za nordijsko hojo, pestro družabno dogajanje ...

Aktivne družinske počitnice s privlačno ponudbo 4=5, 5=6 ali 6=7 vam med 25. junijem in 31. avgustom ponujajo namestitev s polpenzionom, neomejeno kopanje v termalnih bazenih, hidrogimnastiko, vodno aerobiko, petkovo nočno kopanje ob penini in animacijskem programu, pa tudi savnanje, nordijsko hojo z inštruktorjem, možnost izposoje koles, igranje mini golfa, plesne večere, koncerte, potepanja s turističnim vlakcem in celo obisk živalskega vrta MINI ZOO. Organizirana bo posebna animacija za otroke – s kreativnimi delavnicami, igrami brez meja v vodi …

Zdraviliški kompleks, v katerem je tudi znameniti leseni bazen, zgrajen nad vrelcem termalne vode, obkrožajo številne sprehajalne poti. V parku, ki se razprostira na približno treh hektarjih, raste devetdeset različnih drevesnih in grmovnih vrst in živi več vrst ptic. Posebnost šmarješke okolice je devet urejenih poti za nordijsko hojo, v športnem parku so tudi igrišča za tenis, nogomet, košarko in odbojko. Z zidanicami in cerkvicami posejani griči vabijo na sproščujoče sprehode in kolesarske izlete.

Dobrodošli v zelenem okolju z blagodejno klimo in zdravilnimi izviri termalne vode.

Posebna ponudba Term Šmarješke Toplice >

 
Dolenjske01 Dolenjske02

Ponudite najlepše trenutke najljubšim!

Dolenjske terme odlikuje slikovita pokrajina, zdravilna termalna voda, stoletne izkušnje in tradicija. Wellness center Balnea je kraljestvo kopeli, masaž, savn, vodnega razvajanja – privoščite si čudovite počitnice!

Če ste zaljubljeni v poletje, si v Termah Dolenjske Toplice privoščite oddih med 1. junijem in 10. avgustom po posebej ugodnih cenah. Na voljo imate namestitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi, kopanje v termalnih bazenih, petkovo in sobotno nočno kopanje, savnanje, vodno aerobiko, nordijsko hojo, svečane sobotne večerje, bogat počitniški razvedrilni program s pikniki, vodenimi rekreativnimi dejavnostmi, predstavitvijo masaž, glasbenimi večeri … Za otroke bo z zabavno otroško animacijo poskrbel Medo Tedo.

Wellness center Balnea ob robu čudovitega zdraviliškega parka s stoletnimi drevesi je kraljestvo osvežilnih kopeli, poživljajočih masaž, krepilnih savn in vodnega razvajanja. Z individualno načrtovanimi in prilagojenimi programi in storitvami za vse generacije se uvršča med prepoznavne centre dobrega počutja. Pestro ponudbo Balnee nadgrajuje center za nego obraza in telesa z edinstvenimi programi za kakovostnejše življenje, ki temeljijo na priznani in učinkoviti metodi - refleksoterapiji.

Mamljiva okolica dolenjskih term in slikovita dolina reke Krke nudita neskončne možnosti za sprostitev in rekreacijo za vse, ki radi svoj čas preživljajo v naravi. Dolenjske Toplice so odlično izhodišče za izlete v bližnjo in daljno okolico, ponujajo pa tudi obilo možnosti za kolesarjenje, sprehajanje, nordijsko hojo, vodne športe na reki Krki, skike in druge rekreacijske aktivnosti.

Naravi smo zaupali ustvarjanje udobja in jo hkrati vpeli v izvirne arhitekturne rešitve, ki nam pomagajo pričarati prijetne trenutke. Da se v termah z dušo pomladi tudi vaša duša …

Posebna ponudba Term Dolenjske Toplice >

 
Thermana Thermana

Ne prezrite SUPERIORNEGA razvajanja v Thermani Laško za samo pol cene

V hotelih družbe Thermana je skrb za dobro počutje gostov na prvem mestu. Našim gostom želimo ponuditi nekaj več, kot zgolj namestitev in kopanje. Ponudba temelji na ohranjanju vitalnosti, krepitvi zdravja, nepozabnem oddihu in sprostitvi.

V pomladnih dneh bomo v hotelu Wellness Park Laško**** superior, gostom zagotovili SUPERIORNO razvajanje za samo pol cene. Čaka vas namestitev v sodobno opremljenem hotelu, obilo vodnih užitkov v Termalnem Centru pod stekleno kupolo, pestra ponudba gostinskih storitev, ter bogat program animacije, sprostitve in rekreacije. Za vse radovedneže in avanturiste, ki si želijo spoznati Laško z okolico, pa smo pripravili še številne izlete.

Vsekakor ne smete mimo našega Wellness Spa Centra, kjer kombinacija tradicije, izkušenj in najmodernejših spa ritualov, ustvarjajo nepozabno vzdušje. Da boste v poletje zakorakali pomlajeni vam podarimo predstavitveni tretma Priori s svetovanjem, kjer boste izvedeli kako moramo skrbeti za kožo, da jo varujemo pred neželenimi vplivi okolja in staranjem.

Se vidimo v Laškem!

Posebna ponudba Thermane Laško >

 
Terme Zreče Naložba v vašo prihodnost

Zadihajte na polna pljuča!

Hotel Atrij**** SUPERIOR

  • Sodobno opremljene sobe, ki razkrivajo zgodbo o jabolku.
  • Razvajanje v treh različnih svetovih v Wellness centru Idila.
  • Kulinarični užitki, obogateni z domačimi sokovi in regionalnimi vini v novih restavracijskih prostorih.
  • Seminarski in konferenčni prostori za poslovni uspeh.

Otvoritev: jesen 2011

Jesensko doživetje v atriju Term Zreče že od 66,00 €/ dan

Doživite nepozabne družinske počitnice na Rogli in v Termah Zreče že od 176,00 €/ za družino. O privlačni in ugodni ponudbi se prepričajte na www.unitur.eu.

Ostale posebne ponudbe Term Zreče >

 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke