Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.
 

Terme Online

Prijava na e-seznam

Ime in priimek:

E-pošta:
News01_m

Mavrična jesen v Termah Čatež

Ob bližajočih krompirjevih počitnicah si bo verjetno marsikdo zaželel oddiha v prijetno topli termalni vodi. Teden ali le nekaj dni, to več ni vprašanje, saj imajo v Čatežu že pripravljene številne pakete. NAJbolj priljubljene so letošnje MINI MINI POČITNICE: za tri polpenzione in štiri dni kopanja v zimski Termalni rivieri boste v hotelu Čatež v Čatežu odšteli od 186 evrov dalje na osebo, v Aquapark hotelu Žusterna v Kopru pa od 193,50 evrov na osebo. Kot je že običajno so pripravili tudi NAJ popuste za otroke, saj prvi otrok do 12. leta starosti biva brezplačno!

Nad krompirjevo animacijo bodo NAJbolj navdušeni otroci, saj jih čaka neskončno uživanje v zimski Termalni rivieri: v bazenu z valovi, na toboganu skakalnici, gusarski ladji... V Čatežu bodo otroci ustvarjali in se zabavali v ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo izdelovali tudi buče. Za tiste, ki na dopustu radi poležijo malo dlje, bo v poznih jutranjih in popoldanskih urah na voljo aqua gym ter vrsto športnih aktivnosti. Ob večerih se bodo najmlajši zavrteli ob glasbi v mini disku, odrasli pa se zabavali ob večernem animacijskem programu. Manjkal ne bo tudi Halloween party za najmlajše in malo večje.

V Aquapark hotelu Žusterna bodo najmlajši uživali ob vragolijah hotelske maskote klovna Bernija, risali tatuje, odrasli pa se bodo v NAJvečjem vodnem parku na obali razgibali z vodno aerobiko ali uživali v nočnem kopanju. Gostje se bodo preizkusili tudi v balinanju s krompirjem in vrsti športnih »krompirjevo« obarvanih igrah, kot je na primer »krompirjev triatlon« s privlačnimi nagradami. In še presenečenje letošnjega leta – pravi mali »Oktoberfest« samo za goste Hotela Žusterna z akcijskimi cenami piva! Ni kaj, mavrica ponudbe je v Termah Čatež zopet NAJ.

Več o ponudbi >>

 
News02_m

Jesen kot iz pravljice

Krompirjeve počitnice v družbi škratka Vitka

Starši in otroci bodo sončne dneve preživeli na prostem: obiskali bodo Dolino mlinov in farmo nojev, nabirali in pekli slastni kostanj ter spoznavali naravo na novi Gozdni učni poti. Turistični vlakec jih bo popeljal v okolico Dobrne, ogledali si bodo farmo jelenov in se ponovno spomnili že pozabljenih otroških igric. Če pa se bo vreme slučajno za kakšen dan skujalo, je načrt za veselje že narejen. Otroci bodo dan preživeli v otroških kreativnih delavnicah, ob tematskih večerih, v otroškem kotičku ob družabnih igrah, plesnih uricah ali večerih s tombolo. Z otroci bo ustvarjal, se igral, plesal in uganjal norčije, njihov prijatelj kostanjev škrat Vitko.

Pa vendar je vse opisano samo delček vsega, kar bo staršem delalo smejalne gube okoli oči in ognjemete iskric znotraj njih.

V neposredni bližini hotelov je trim steza, v parku vrtni šah z ogromnimi figurami, ki je prav posebno doživetje. Celotna družina lahko, z obiskom Hiše kulturne dediščine, odpotuje v preteklost. Vsi pa bodo uživali v wellnes ponudbi. Starši bodo lahko izbirali med izredno pestro ponudbo masaž, od Ayurvedskih, sprostilnih in različnih čokoladnih ter medenih do lepotnih storitev, neg in ritualov. Prikrajšani pa ne bodo niti otroci, saj smo zanje pripravili posebno Baby-touch masažo. Plavanje v bazenih in razvajanja v kopelih z očkom ali mamico in dodanimi različnimi eteričnimi olji, pa ostane v spominu prav vsem nadebudnežem. Prav gotovo bodo vsi uživali v večernem plesu ob živi glasbi v kavarni hotela Vita.

Smo pritegnili vašo pozornost? Obiščite nas na novi spletni strani Term Dobrna, postanite naš prijatelj na Facebooku ali nas pokličite na dobri stari telefon, čakamo vas.

Več o ponudbi >>

 
News03_m

Jesensko–zimska idila

 • polpenzion z bife obroki v restavraciji KRISTAL – show cooking
 • 3 x tedensko tematske večerje
 • prost vstop v Lotus terme (bazeni in savne)
 • vsak petek in soboto nočno kopanje do 23.00 ure
 • prost vstop v fitnes center
 • uporaba kopalnega plašča in brisače za kopanje
 • steklenica zdravilne mineralne vode Donat Mg v sobi ob prihodu
 • prost vstop v Hit Casino Fontana
 • bogat animacijski program (organizirani sprehodi, družabne igre, delavnice, plesni večeri v Kavarni Cappuccino ali Imperial z živo glasbo)

Več o ponudbi >>

 
News04_m

Eko jesenske počitnice v Thermani Laško

Laške medene zgodbe

V Sloveniji imata čebelarstvo in pridelava medu bogato zgodovino in tradicijo. Slovenci smo edini narod v Evropski uniji, ki smo avtohtono čebelo, kranjsko sivko, zaščitili. Veljamo za narod, ki je čustveno vezan na čebele, in za narod, ki se lahko ponaša z več svetovno znanimi imeni s področja čebelarstva.

Medeno zgodbo začnemo spoznavati z ogledom razstave čebelarske dediščine, ki sega v leto 1902, ko se je v Laškem in okolici začelo organizirano čebelarstvo. Razstava prikazuje razvoj čebelarstva skozi zgodovino in pridobivanje produktov čebeljega panja nekoč in danes.

Pot nadaljujemo z ogledom vrta medonosnih rastlin v Zdraviliškem parku in spoznavanjem življenja čebele kranjske sivke skozi tematsko raznovrstne opise v slogu interpretacije narave.

Medeni wellness

V Thermani Laško smo leta 2010 prvi v Sloveniji začeli pisati raznolike medene zgodbe in na naravni osnovi zdravilnih in blagodejnih učinkov medu razvili programe, ki smo jih poimenovali ''Medeno razvajanje''≪. Izbirate lahko med negami obraza in telesa, pri katerih uporabljamo kozmetične proizvode na osnovi medu, ter med medenimi masažami, medenimi ovoji, medenimi kopelmi in savnanjem z medom. Medene zgodbe razvajanja smo nadgradili tudi s posvetovalnico za apiterapijo, kjer apiterapevt svetuje o preventivni uporabi čebeljih produktov in o lajšanju različnih obolenj.

Medena kulinarična ponudba

Med se prepleta vse od aperitiva, za katerega ponudimo hišno medico, do medenih menijev, osvežilnih napitkov in tudi sladkih razvajanj. Pri jedeh uporabljamo med (izključno slovenskega porekla) v sledovih kot dodatek in je glavna nit celotnega menija od predjedi do sladice.

Prav tako smo v kongresni ponudbi pripravili medene odmore, kjer ponujamo več vrst limonad z medom, domače medenjake, medene pite ter muffine. Gostje se lahko razvajajo tudi ob svežem sadju in ponudbi sirov v kombinaciji z medeno fontano.

Več o ponudbi >>

 
News05_m

Podarimo 50% popust!

Dodatni družinski bonus v času počitnic: brezplačno bivanje 1. otrok do 11,99 let in 2. otrok do 4,99 let (skupaj z 2 odraslima osebama v sobi, min. 3 noči) ter NOVOST v ponudbi - tobogan v bazenih Wellness centra Termalija za najbolj pogumne in adrenalina željne!

Več o ponudbi >>

 
News06_m

Lendava vabi tudi na nepozabni safari

Osrednje besedilo (max 250 besed): Program se prične v zgodnjih dopoldanskih urah, ko se gostje z posebnimi terenskimi vozili odpeljejo do Murske šume, sledi vožnja do neke vrste račna z vodnimi bivoli in panonskim govedom, seveda bodo tukaj na svoj račun prišli fotografi, saj je motivov za dobro fotografijo več kot dovolj. Nato se pot nadaljuje še globlje v Mursko šumo, vmes boste videli Prekmurski pragozd, to je predel, ki je zaščiten s programom Natura 2000. Pot se bo končala cca. 250 m pred samo tromejo, na točki med rekama Krko in Muro, kjer bo sledila priprava malice na odprtem ognju, zabavni program ter tekmovanje v streljanju z zračno puško ali fračo. Pred odhodom pa sledi objem 200 let starega topola, seveda pa brez presenečenja tudi ne gre. Spretni vodniki vas bodo polne prijetnih in nepozabnih doživetij pripeljali nazaj do hotela Lipa, kjer se boste ponovno lahko razvajali v edinstveni parafinski vodi oz. se prepustili spretnim rokam naših maserjev.

Več o ponudbi >>

 
News07_m

Terme Šmarješke Toplice: Kakšno je vaše srce? Testirajte ga!

Bolezni srca in ožilja so huda nevarnost za sodobnega človeka. Obiščite specialista kardiologa, spoznajte, v kakšni kondiciji ste, kako močno srce imate, ali so vaše žile zdrave … Na osnovi rezultatov testiranj boste dobili napotke, kako živeti, da boste živeli dlje in bolje!

Oddih v Termah Šmarješke Toplice še pred zimo izkoristite za nova spoznanja o sebi. Testirajte svoje srce! Za vse, ki želite opraviti preventivni pregled, in za tiste, ki želite izboljšati svoje zdravstveno stanje, smo v Termah Šmarješke Toplice pripravili dva posebna programa:

 • 2-dnevnega s kardiološkim pregledom, antropometričnimi meritvami, obremenitvenim testiranjem, oceno ogroženosti in dvema polpenzionoma v Hotelu Šmarjeta. Cena: namesto 276,00 EUR samo 155,00 EUR!
 • 5-dnevnega s kardiološkim pregledom, antropometričnimi meritvami, obremenitvenim testiranjem, oceno ogroženosti, 2x terapijo »vacusac« (za izboljšanje prekrvavitve telesa, olajšanje delo srca, izboljšanje tonusa in funkcije ožilja, zmanjšanje občutka težkih nog. Terapija pomaga pri obolenjih perifernih arterijskih, venskih in limfnih krvnih žil, uporabljamo jo tudi za razstrupljanje in odstranjevanje celulita) in 5 polpenzioni v Hotelu Šmarjeta. Cena: namesto 507,00 EUR samo 319,00 EUR!


Vaša odločitev za tovrsten oddih bo dobra naložba v zdravje in protiutež običajnemu vsakdanu. Z znanjem, kako obvladovati glavne dejavnike tveganja za srčno-žilne bolezni, kot so kajenje, nezdrava prehrana in telesna nedejavnost, in z zavestjo, da poznate svoje srce, boste lažje stopali v prihodnost in uživali v vsakem dnevu.

Iz srca - za srce. Terme Šmarješke Toplice.

Prihodi na omenjena programa so možni od nedelje do četrtka, v času od 2. 10. do 20. 12. 2011.

Več informacij: www.terme-smarjeske.si

 
News08_m News08_1_m

Terme Dolenjske Toplice: Medena pravljica ali V pričakovanju novega leta

Naravno bogastvo Dolenjskih Toplic, katerega osnova so kot telo topla termalna voda, lega ob robu širnih kočevskih gozdov ter prijazni in gostoljubni ljudje, usmerja človeka v razmišljanje, da se v pravljični topliški dolini cedita mleko in med ...

Ne čisto dobesedno. Pa vendarle … V Dolenjskih Toplicah znamo pobožati dušo in telo, da so gostje vsaj nekaj trenutkov v času deležni tistega prvinskega občutka ugodja in miru, ki ga zasledimo v pravljičnih zgodbah. O deželah, kjer se cedita mleko in med …

Praznični decembrski čas je ravno pravi, da tudi vi občutite čarobnost. Med 28. decembrom 2011 in 2. januarjem novega leta se nam priključite v popotovanju v pravljično deželo, kjer je vse prav in dobro in prijetno … ko vse diši po medu in medenjakih in so dobri ljudje pravilo in ne izjema … Medena pravljica v Termah Dolenjske Toplice obljublja kulinarična doživetja s samopostrežnimi zajtrki ter postreženim kosilom ali večerjo z več jedilniki, namestitev v enem od treh hotelov, toplo zavetje termalnih vrelcev in neomejeno kopanje, razvajanje v svetu savn, šport za vse z vodenimi rekreativnimi pohodi, nordijsko hojo, stretchingom, jogalatesom, aquafitom, glasbene večere v Kavarni ob klavirju in kaminu.

Vaš oddih bo medeno obarvan … čakajo vas zimski večerni sprehodi z baklami, medeni večer v Kavarni, zimski popoldanski pohod do čebelarja, kulinarična delavnica peke medenjakov, predstavitve čebelarjev in čebelarskih proizvodov, izlet na turistično kmetijo z obiskom čebelarja, predavanje »Pomoč čebel pri telesnem in duševnem zdravju« in tudi predstavitev starih glasbil … otroke pa seveda tudi nepogrešljive dogodivščine z Medom Tedom (ustvarjalne delavnice, sprehodi po okolici, ure pravljic, iskanje skritega zaklada …).

Cena: 3-dnevni oddih že od 190,95 EUR.

Več na: www.terme-dolenjske.si

 
News09_m

Talaso Strunjan: Preživite jesenske počitnice ob morju!

Jesenske počitnice ob morju imajo poseben čar – tako za odrasle kot za otroke. Krompirjeve počitnice bodo letos v znamenju buč, prijaznih čarovnij, zabavne rekreacije in … kakijev. To jesen bo imel strunjanski sadež bogov praznik med 11. in 13. novembrom – že po tradiciji bo zelo živahno, poučno, zanimivo, okusno in medeno dišeče.

Talaso Strunjan s ponosom imenujemo sončni zaliv dobrega počutja, saj ima 2300 sončnih ur na leto, poleg tega pa je zanj značilna tudi njegova izjemna lega ob morju – v zaščitenem krajinskem parku ob tisočletnih solinah. Prav sonce in morje v neposredni bližini s svojimi blagodejnimi vplivi pa sta omogočila razvoj celovitega talasopristopa, temelječega na uporabi različnih elementov morja.

Ne pozabite, da so poleg pomladnih mesecev tudi jesenski idealni za to, da se ljudje s kroničnimi zdravstvenimi težavami pripravijo na zanje neprivlačen in pogosto težaven zimski čas. Obisk obmorskega kraja, kot je Strunjan s svojim čistim, zdravilnim zrakom, majhnimi temperaturnimi spremembami med dnevom in nočjo in drugimi klimatskimi vplivi, ugodnimi predvsem za posameznike s težavami z dihali, lahko prepreči nastanek še večjih težav v zimskih mesecih.

Izkoristite torej ugodno jesensko ponudbo in obiščite Talaso Strunjan, ki ga objema borov gozdič. Počitniški program med 28. oktobrom in 6. novembrom vam ponuja namestitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi, kulinarična doživetja, vodne užitke v bazenih z ogrevano morsko vodo, bogat program za otroke (v znamenju buč, čarovnic in čarovnika), vodene sprehode, izlete, predavanje o kakiju, glasbo za ples, nordijsko hojo in vodno aerobiko ...

Cena: 3-dnevni oddih že od 115,00 EUR.

Več na: www.talaso-strunjan.si

 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke