Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Prijava na e-seznam

Ime in priimek:

E-pošta:

Slovenska naravna zdravilišča


Naravni zdravilni učinki termalnih voda, blagodejnost morske in gorske klime z aerosoli s slanico in solinskim blatom, zdravilni peloidi in šota so tiste zdravilne danosti s katerimi narava v Sloveniji ni skoparila; le-ta pa so osnova za delovanje 15 slovenskih naravnih zdravilišč. Slovenska zdravilišča in terme pa prinašajo tudi pestro paleto možnosti, kako preživeti počitnice, podaljšan vikend, samo en dan ali dva ali nekaj ur, pa naj gre za mlade, stare, družine ali pare. S široko paleto ponudbe od savn, masaž, negovalnih in zdravilnih programov, nudijo slovenske teme tudi veliko posebnosti, odetih v različne klimatske značilnosti - so namreč na najrazličnejših koncih Slovenije, od morja preko dolenjskih in posavskih gričev, ob Savinjsko-Sotelskih dolinah do panonskih ravnic. V vseh letnih časih v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih in termah pripravljajo barvito ponudbo programov za zdravje, sprostitev, rekreacijo in prosti čas.

Skrivnost dobrega počutja so ljudje ob slovenskih izvirih zdravilnih voda odkrivali  že v preteklosti. O bogati kulturi termalizma na Slovenskem pričajo izkopanine iz časov rimskega imperija, zapisani dokumenti o termalni vodi, ki segajo v daljno leto 1147 in zdravilne lastnosti naše slatine, ki jo ceni Evropa že več kot štiri stoletja. Na križišču poti, ki vodijo s severa proti jugu in z zahoda proti vzhodu, je Slovenija že od nekdaj del kulture stare celine. V obdobju renesanse srednjeevropskih zdravilišč so nastali zdraviliški centri, ki še danes predstavljajo temelje zdraviliškega turizma v Sloveniji. Hkrati so zdravilišča ohranila poseben status v zdravstvenem sistemu Slovenije in tesno povezanost z zdravstveno stroko zaradi zdravilnih lastnosti naravnih zdravilnih dejavnikov.

Razvoj in uveljavitev slovenskih zdravilišč je omogočilo bogastvo neokrnjenih naravnih danosti naše dežele. Najpomembnejši sta termalna voda različnih lastnosti in toplote (od 32 do 73 stopinj C) in mineralna voda (svetovno znana Radenska tri srca in Donat Mg), sledijo morska voda in slanica, organski in anorganski peloidi ter morska, panonska in predalpska srednjegorska mikroklima

V slovenskih zdraviliščih se tako v ubranem razmerju prepletajo modrost, izkušnje, naravno okolje in značilnosti dežele s prijaznostjo gostiteljev. Zato lahko v tem mozaiku zdravja in dobrega počutja vsakdo poišče zase tisto, kar si resnično želi in potrebuje.

Nekaj let nazaj je tudi naša, tako imenovana zahodna kultura sprejela misel o tesni povezavi med telesom in duševnostjo. Zato v ponudbi zdravilišč niso le balneo in fizioterapevtske storitve, ampak tudi druge vrste sodobnih terapij, povezanih z vzgojo in izobraževanjem.

Daleč od mestnega hrupa in vse hitrejšega ritma sodobnega življenja lahko v zdraviliščih odkrivamo skrivnosti nedotaknjene narave in se posvečamo sebi. V njih lahko preživimo prijetne družinske počitnice, storimo nekaj zase, za svoje telo in dušo, si izboljšamo telesno in psihično pripravljenost.

 

Vir življenjske moči

 
Zaradi sodobnega načina življenja, ki s seboj prinaša mnoge prej neznane tegobe, so slovenska zdravilišča ob souporabi naravnih zdravilnih sredstev razvila številne nove metode zdravljenja in nove programe za preprečevanje bolezni, ki v celoti upoštevajo dognanja sodobne medicinske znanosti na posameznem indikacijskem področju.

V slovenskih naravnih zdraviliščih so dobro opremljeni zdraviliško-rekreativni centri, kjer lahko plavamo, tečemo, se sprehajamo, vadimo na raznovrstnih orodjih in igriščih, igramo golf, tenis, kegljamo, jezdimo, smučamo, se posvetimo kolesarjenju z gorskimi kolesi in se hkrati naučimo zdravo živeti.
In ker razgibanemu in razigranemu telesu prija tudi razgibavanje duha, zdravilišča organizirajo družabne, kulturne in folklorne prireditve ter omogočajo obilo priložnosti za izlete.
Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, g.i.z.,
Teharska cesta 40
3000 Celje
 
Tel.: 03 544 21 11
Faks.: 03 544 28 19
ssnz@ssnz.si
www.slovenia-terme.si
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke