Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Posebnosti regij


Slovenijo odlikujejo izjemno pestre in raznolike pokrajine. Je edina država v Evropi, ki združuje alpski in sredozemski svet, Panonsko nižino in kraški svet. Razdeljena je v 12 regij, njihove posebnosti pa so edinstvene, saj vedno znova presenetijo prav vsakega obiskovalca. Popotnik lahko opazuje morje, na drugi strani pa njegov pogled objame visoke gore. Med vzponom skozi gozdnato pokrajino pod seboj vidi zeleno ravnico, z gorskega travnika pa mu pogled že seže do rečne soteske.

Bližina nasprotij in razlik je unikatna posebnost slovenskih regij. V Sloveniji lahko še vedno hodite skozi pragozd, tu raste najstarejša vinska trta na svetu, prava posebnost so človeške ribice, ki so si domovanje našle na Krasu. Veliko je namigov, katero regijo lahko obiščete, kaj vse lahko tam vidite in doživite. Med posebne naravne bisere spadajo naše Alpe, kjer svoj raj najdejo smučarji in pohodniki. Polna skrivnosti so slovenska jezera, presihajoče Cerkniško jezero, Blejsko in Bohinjsko jezero. Na drugem koncu, v podravski regiji vas čaka zeleno Pohorje, v njegovi okolici pa lahko obiščete tudi naravna zdravilišča.

Nekaj zdravilišč se je ob termalnih izvirih razvilo na vzhodu Slovenije. Posebnost slovenskih regij so tudi odlična vina. Vinorodna dežela Podravja in Posavja je posejana z vinotoči in turističnimi kmetijami, ki z izvrstnimi jedmi in dobro kapljico premamijo pohodnike in kolesarje. Nekaj posebnega je tudi slovensko morje. Naša obala je res majhna, ponuja pa veliko lepot.

Poleg najvišje flišne stene v Jadranu, Strunjanskega klifa, so na obali velika znamenitost soline s sečoveljskim krajinskim parkom, kjer so zavetišče našle številne zaščitene ptice. Ne smemo pozabiti na idiliko in posebnosti kraških jam, glas o Sloveniji pa so v svet ponesli tudi vihravi beli lipicanci.

V katerokoli regijo se boste odpravili, boste del narave in del naše preteklosti, zagotovo boste našli nekaj posebnega tudi zase.
 
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke