Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Dolenjska in Posavje


Za Dolenjsko pravijo, da je dežela cvička, suhorobarstva, zelenega Jurija in termalnih vrelcev. Leži na jugovzhodu Slovenije, po njej teče najtoplejša slovenska reka Kolpa. Je polna dolin in gričev, kjer uspeva vinska trta ter na katerih najdemo idilične zidanice. Dolenjska je zakladnica zgodovine, starodavnih najdišč in kulture, vse o preteklosti regije pa je zbrano v številnih galerijah in muzejih.

Po Dolenjski se vije zelena lepotica Krka, reka, ki daje pokrajini še posebno vrednost. Ob reki so se stoletja dolgo razvijali številni kraji, med katerimi s svojo bogato arheološko dediščino še posebej izstopa Novo mesto. Na skalnem okljuku, ki ga je oblikovala Krka, je zraslo staro srednjeveško mestno jedro, iz katerega se je razvilo današnje kulturno, upravno, gospodarsko in regijsko središče.

Ob reki Krki in Savi so se razvila tudi tri zdravilišča. Dolenjske Toplice nudijo sodoben wellness center v čudovitem naravnem okolju, v Šmarjeških Toplicah pa lahko uživate v starem lesenem bazenu na prostem. Termalni vrelci na dan privrejo tudi v Posavju, ki je nekoč slovelo po industriji in premogovništvu. Posavje je nekakšna meja med Štajersko na levem bregu Save in Dolenjsko na desnem bregu, središči pa sta Krško in Brežice.

V bližini se nahaja termalna riviera Term Čatež, ki z bazeni in tobogani zagotavljajo vodno zabavo za vse generacije. Poseben pečat Dolenjski dajejo še prostrani gozdovi Kočevskega roga in Gorjancev – med njihovo bogato floro in favno se vijejo številne kolesarske poti in pešpoti, ki sproščajo in hkrati vlivajo novih moči.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Dolenjska in Posavje


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke