Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Kulinarika


Dolenjska je poleg bogate arheološke dediščine prepoznana tudi po cvičku – vinskemu posebnežu. Tega dolenjski kletarji pridelujejo že stoletja in so mu izoblikovali svojevrstni vinski značaj.

Posebnost cvičku daje nizka alkoholna stopnja in nekoliko višja kislina. Na predlog vinarske stroke so cviček zaščitili kot slovensko vinsko posebnost. Cviček se prileže ob dobri hrani. Dobrih in raznovrstnih jedi pa je v dolenjskih gostilnah in restavracijah obilo.

Značilnosti dolenjskih kulinaričnih dobrot so pečeni jagenjček, divjačinski golaži in raznovrstni štruklji, od ajdovih, fižolovih, sadnih, do kostanjevih, orehovih in krompirjevih. Okusite dolenjsko kulinariko in dan na dolenjskem posvetite le kulinaričnim in vinskim doživetjem.
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke