Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Kulturne znamenitosti


Na Dolenjskem najde vsak nekaj za svojo dušo, saj so pokrajina in njeni kraji bogati z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Predvsem je poznana po bogati arheološki dediščini. Ta priča, da so bili ti kraji v daljni preteklosti poseljeni in so predstavljali pomembna središča tedanjega časa.

Z bogato arheološko in etnološko zbirko evropskega pomena se ponaša tudi Dolenjski muzej v Novem mestu. Veduto mesta najbolj zaznamuje kapiteljska cerkev, v kateri je Tintorettova oltarna slika sv. Miklavža, podobo starega jedra pa zaokrožata frančiškanski samostan s cerkvijo in Breg z značilnimi hišami na skalni pečini nad reko Krko.

Med kulturne znamenitosti regije sodi tudi grad Otočec iz 14. stoletja, le nekaj kilometrov oddaljen od Novega mesta. Po drugi svetovni vojni so grad obnovili in preuredili v hotel s petimi zvezdicami. Pod obronki Gorjancev pa se odpre pogled na slikovito srednjeveško kartuzijo Pleterje. Od stare kartuzije je ohranjenih le nekaj poslopij ter stara gotska cerkev z zakristijo, ki sta dostopni za obiskovalce.

V sklop kulturnih zakladnic in znamenitosti spadajo še kužna znamenja in čudovite cerkve v Trebnjem, Šentrupertu in Šentjerneju. Pravi kulturni biser je tudi srednjeveška idilična Kostanjevica na Krki, ki slovi po cistercijanskem samostanu. Danes je v njem urejena Galerija Božidarja Jakca, okolico samostana pa krasijo mojstrovine, nastale na kiparskih simpozijih Forma Viva.
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke