Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Pomurje


Pomurje je najbolj severovzhodna pokrajina Slovenije. Pokriva ozemlje severno od reke Mure, ki ga delimo na gričevnati svet imenovan Goričko ter na Ravensko in Dolinsko. Južni del je raven, ker se je v preteklosti na tem mestu nahajalo Panonsko morje. Posledica tega je tudi rodovitna pomurska prst, ki je omogočila razvoj kmetijstva. Regija meji s tremi državami (Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško), v njej pa živi nekaj čez 90.000 prebivalcev.

Pomurje je idilična regija, ki nudi neokrnjeno naravo in mir, ravninski svet za kolesarjenje in številne naravne ter kulturne znamenitosti. Vinogradniški okoliš bogatijo turistične kmetije in vinotoči, ki ponujajo pomurske dobrote kot so domača prekmurska šunka, bograč in gibanica. Pomurje odlikujeta dve naravni zdravilišči, kjer obiskovalci lahko uživajo v termalnih vrelcih Moravskih Toplic in Term Lendava. Le korak stran, čez reko Muro se nahaja tudi priznano Zdravilišče Radenci, poznano po zdravilni pitni slatini.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Pomurje


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke