Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Primorska


Primorska je edinstvena slovenska pokrajina na zahodu in jugu države, ki ima morje in gore, to pa ji omogoča, da ponuja zares prvovrstno in raznoliko turistično ponudbo. Delimo jo na Severno in Južno Primorsko. Tu se svežina gorskega zraka, ki potuje preko poraščenih planot in dolin, meša z mediteransko klimo z morja, ki boža s trto posajena gričevja in doline ter povzroča primorski fenomen - burjo.

S kratko, 46 km dolgo obalo, se Primorska kot klin zajeda med obale naših sosed, Italije in Hrvaške. Slovenska obala je za nas dragoceno okno v svet, tudi zato, ker se prav tukaj Jadransko morje najbolj globoko zajeda v evropski kontinent. Na obali sta tudi dve zdravilišči v Strunjanu in Portorožu, ki ju odlikujeta termalna voda in izjemna lega tik ob morju, v osrčju neokrnjene narave.

V notranjosti Primorske je značilni kraški svet, s kraškimi rekami in podzemljem, v katerem se razprostirajo čudovite Škocjanske jame, Postojnska jama in mnoge še neraziskane. Kras je znan tudi po imenitnih lipicancih, kraškem teranu in kraškem pršutu.

Na severu se Primorska začne pri Novi Gorici, kjer se je razvil igralniški turizem, nadaljuje v Brdih in konča na Bovškem. Nad Kobaridom kraljuje mogočna gora Krn, in nad Bovcem še višji Kanin, z najvišje ležečim smučiščem v Sloveniji. Ob reki Soči je svoj počitniški kraj našlo tudi veliko avanturistov, saj so rečne brzice primerne za rafting.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Primorska


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke