Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Kulturne znamenitosti


Primorska je dežela gradov in dvorcev. Že samo v Vipavski dolini lahko obiščete vrsto kulturnih znamenitosti iz časa Antike in srednjega veka. Tu imajo shranjen tudi pravi egipčanski sarkofag. Ljubitelji zgodovinskih posebnosti bodo prišli na svoj račun tudi v Ajdovščini, kjer so dobro ohranjene utrdbe in najdbe iz rimskih časov.

V želji, da bi obudili nekdanja romanja, ki so bila v preteklosti bolj pogosta, je v zadnjih letih pri nas ponovno zaživela vrsta romarskih poti, med božjimi potmi je Sveta Gora pri Gorici, ki jo obiskujejo tudi furlanski in italijanski romarji. Tudi Koper skriva veliko kulturnih znamenitosti. Staro mestno jedro je polno ozkih ulic, trgov, cerkva in čudovitih palač. Ohranjen je del srednjeveškega zidu in nekdanja glavna mestna vrata, mestna znamenitost je tudi baročni vodnjak.

V notranjosti Slovenske Istre najdemo še en pravi kulturni biser, to je znamenita romarska cerkev Sveta Trojica v Hrastovljah iz 12. stoletja. Obdana je s kamnitim obzidjem, saj je bila nekoč, v času turških vpadov, tu utrdba. Najbolj poznana je po znameniti freski Mrtvaški ples. Med največjimi sakralnimi objekti na Krasu je tudi Predjamski grad pri Postojnski jami, ki skriva vrsto legend o vitezu Erazmu.
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke