Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Štajerska


Štajerska je največja slovenska pokrajina, ki se deli na Podravje ali Gornjo Štajersko ter na območje ob porečju reke Savinje – Savinjsko ali Spodnjo Štajersko. Osrednja žila Gornje Štajerske je reka Drava, ki si je vrezala pot med Kozjakom na severu in Pohorjem na južni strani. Od Maribora, prestolnice Štajerske, naprej teče po ravninskem svetu in to že od nekdaj, veliko pred nastankom najstarejših krajev na tem prostoru. Nekoč so tod hodili pastirji, ob njih pa tudi delavci v glažutah in železarskih fužinah, z ogljenicami so se ukvarjali oglarji, s flosi pa splavarji.

Tik nad Mariborom se razprostira Pohorje, več kot 1.500 metrov visoka naravna oaza z gozdovi, pašniki, slapovi in dragocenimi šotnimi barji. Na Pohorju najdejo svoj mir kolesarji, pohodniki in smučarji. Značilnost regije sta tudi Dravsko in Ptujsko polje ter obsežne vinorodne gorice. Pod Štajersko spada tudi Zasavska regija in Posavsko hribovje. Izjemne lepote skriva še Spodnja Štajerska, ki se ponaša z zeleno Zgornjo Savinjsko dolino. Naravni biser je še Logarska dolina, ena najlepših alpskih dolin, kjer v slapu Rinka Savinja začenja svojo pot.

Zaradi ugodnih klimatskih in talnih razmer so domačini velik del Spodnje Savinjske doline spremenili v obsežna hmeljišča, kar je povzročilo razvoj pivovarske industrije v Laškem. Na Savinjskem najdemo čudovita jezera, ki so primerna za jadranje, ribolov, tu so doma Savinjske Alpe in smučišča, Zasavje je območje knapov (rudarjev) in premogovnikov, tu je doma najvišji dimnik v Evropi. Gospodarsko močno razvito je tudi Celje, kjer se vsako leto odvija mednarodni obrtni sejem.

Na Štajerskem se nahaja tudi največ slovenskih naravnih zdravilišč, kjer se lahko prepustimo blagodejnim učinkom zdravilnih vrelcev. V Termah Ptuj, enem najmlajših zdravilišč v Sloveniji, se lahko spustite po največjih toboganih pri nas, v objemu zelenega Pohorja pa vas že vabijo Terme Zreče, ki so zaradi sredogorja priznane po klimoterapiji. Terme Dobrna so znane kot najstarejše delujoče slovensko zdravilišče, vrelci so bili tam znani že v rimskih časih, posebnost Zdravilišča Rogaška pa je čudežna moč rogaške mineralne vode polne magnezija, ki so jo alkimisti uporabljali že v srednjem veku. Pitne kure z mineralno vodo Donat Mg izvajajo v Medicinskem centru Rogaška.  Z orientalskimi obredi hamama in počitkom v japonskem vrtu obiskovalce razvajajo v Termah Olimia, v termalnih vrelcih sredi slikovitega sredogorja s pogledom na Karavanke - najdaljšega gorskega grebena v Evropi, pa lahko uživate v Termah Topolšica. Posebne terapije s spodbujevalno energijo pa vam bodo nudili v Thermani Laško, kjer ima voda izjemno biopolje in tvori presenetljivo pravilne vodne kristale.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Štajerska


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke