Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Kulturne znamenitosti


Štajerska je regija s pestro zgodovino in bogato kulturno dediščino. V to se obiskovalci lahko prepričajo v številnih muzejih, galerijah in knjižnicah, Štajerska je tudi prava zakladnica romanskih in gotskih cerkva, ki so posejane po gričkih.

Obiskovalca na vsakem koraku pričakajo naravni biseri in kulturne znamenitosti. Že krajši potep po Mariboru razkrije, kako so živeli naši predniki, v štajerski prestolnici se nahaja kar nekaj cerkva in srednjeveških stavb. Razprostrl se vam bo čudovit panoramski razgled na celoten Lent in obrežje Drave.

Posebno doživetje je tudi obisk Ptujskega gradu iz 12. stoletja, ki sta ga kasneje oblikovala še renesansa in barok. Danes je v njem muzej z bogato zbirko. Vredna ogleda sta tudi grad v Slovenski Bistrici in srednjeveški Celjski grad. Že zelo zgodaj v času ustanavljanja samostanov v začetku 12. stoletja je v bližini Slovenskih Konjic zrasla ena od najimenitnejših sakralnih stavb svojega časa, Žička Kartuzija, ki počasi znova dobiva nekdanji sijaj.

Sredi Šempetra v Savinjski dolini je skrita še ena kulturna znamenitost, Rimska nekropola, znameniti antični nagrobni spomenik iz rimskih časov. Dobro obiskan je grad Olimje v Obsotelju, preurejen v samostan z znamenito lekarno, eno najstarejših v Evropi. Tudi grad Mokrice spada med priljubljene znamenitosti, nahaja se med Brežicami in hrvaško mejo.
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke