Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Vodna aerobika


Vodna aerobika oziroma vodna telovadba je razmeroma mlada zvrst aerobike, ki ima zaradi posebnih pozitivnih lastnosti vode številne ugodne učinke na telo. Če telovadimo v vodi, čutimo določen upor, ki izboljša prekrvavitev telesa, onemogoči balistična gibanja in predstavlja konstanten upor, ki ga vadeči premagujejo z gibanjem v različne smeri in z različno hitrostjo. Zaradi pritiska vode se izboljša pretok krvi do srca, v mirovanju voda zniža srčni utrip, povzroča poglobljeno izdihavanje in s tem krepitev dihalnih mišic.

Vodna aerobika vpliva tudi na izboljšanje in ohranjanje vzdržljivosti, moči, koordinacije in ravnotežja. Posebej učinkovita je aerobika pod vodo pri odpravi celulita. Vadba poteka ob glasbi in v skupini, največkrat v vodi doprsne globine. Vodno aerobiko izvajajo skoraj v vseh zdraviliščih, zato na bazenu spremljajte dogajanje okrog sebe in zagotovo ne boste zgrešili telovadbe v vodi.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke