Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Aromaterapije z eteričnimi olji


Uporaba aromatičnih snovi sega v daljno preteklost. Stare civilizacije so jih uporabljale za balzamiranje mumij, razkuževanje v času epidemij in za izdelavo parfumov. Odkrivale so, kako goreče veje in listi nekaterih rastlin delujejo na človeka uspavalno ali na čutne zaznave.

Aromaterapija je ena od oblik zdravilstva, ki uporablja hlapne tekoče rastlinske snovi, znane kot eterična olja in druge aromatične sestavine rastlin. Najbolj pogosta je uporaba eteričnih olj pri inhaliranju in masaži.

Namen aromaterapije z eteričnimi olji je vplivati na človekovo zdravje in počutje. Terapija z eteričnimi olji pomaga telesu, da ponovno vzpostavi ravnovesje. To doseže predvsem z vplivom dišav na možgane in limbični sistem, ki je odgovoren za vegetativne funkcije, čustvene reakcije, učenje in spomin.

Poznamo medicinsko, popularno, ezoterično in holistično aromaterapijo ter znanstvene raziskave dišav. Aromaterapija ne zdravi zgolj simptomov ampak splošno telesno stanje – dušo in telo kot celoto. Eterična olja različnih zelišč in ostalih snovi stimulirajo naš organizem, zmanjšajo stres in napetost.

Eterična olja so olja z izrazitim vonjem. Pridobivajo jih iz različnih delov rastlin na različne načine: z destilacijo, s stiskanjem ali z ekstrakcijo s topili. Naredite nekaj zase in si privoščite sproščujočo masažo z izbranimi aromatičnimi olji  sivke, rožmarina, evkaliptusa in pomaranče.
 
 
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Aromaterapije z eteričnimi olji


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke