Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Japonske masaže


Zahodna medicina se že stoletja obrača k orientalskim načinom zdravljenja, uporablja pa tudi številne vzhodne masaže. Ena takih sprostitvenih in zdravilnih je japonska masaža, ki spodbuja energetski pretok v telesu.

Japonske masaže uravnavajo hormonski sistem ter kroženje krvi in limfne tekočine, pomagajo izločati odpadne snovi in sproščajo mišično napetost, prinašajo nam globoko sprostitev. Uspešno deluje kot splošno krepčilo in povečuje sposobnost samozdravljenja.

Poznamo več vrst japonskih masaž, med najbolj znanimi je shiatsu masaža, ki se je razvila kot splet akupresure, ljudskega zdravilstva in umetnosti dotika. Med uspešne metode japonskih masaž sodi še priznani reiki, metoda naravnega zdravljenja in samozdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok.

Ideja te starodavne japonske masaže je v tem, da naj bi v vsakem bitju krožila univerzalna življenjska energija. S pomočjo te energije naj bi zdravili telo, um in duha. Učinki reikija so odvisni od posameznika in se spreminjajo glede na obdobje. Nekateri začutijo olajšanje takoj, pri drugih se na začetku bolezen še poglobi in izboljšanje nastopi šele po določenem času.

Ena od najstarejših oblik japonske masaže je tudi anma, njeni začetki naj bi segali več kot 5000 let v preteklost. Anma masaža doprinese k dobrem počutju, uporabljajo jo za lajšanje in preprečevanje poškodb pri športu, hkrati pa je dopolnitev kiropraktike in uravnavanja mentalnega stanja.
 
 
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke