Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Shiatsu


Shiatsu masaža izvira iz Japonske. Razvila se je kot splet akupresure, ljudskega zdravilstva in umetnosti dotika. V dobesednem prevodu pomeni pritisk s prsti (shi = prst, atsu = pritisk).

Shiatsu temelji na teoriji kitajske tradicionalne medicine, katere tradicija je stara več kot 4.000 let. Shiatsu je zdravilna metoda, ki telesu pomaga, da uravnoteži pretok energije in v največji možni meri izkoristi moči za samozdravljenje. Izkušnja shiatsu masaže je prijetna, krepčilna, sprostitvena in ugodno vpliva na dobro počutje.

Pri izvajanju shiatsu masaže terapevt ne uporablja zgolj prstov, ampak tudi členke, dlani, komolce, kolena in stopala. V veliki meri izkorišča težo svojega telesa. Masaža se praviloma izvaja na tleh, na posebni blazini. Tehnika shiatsu vključuje pritiske na akupresurne točke, ki potekajo vzdolž meridianov, pomaga pri utrujenosti, nespečnosti, slabosti, zaprtju, prehladih, astmi, predvsem pa pomaga telesu, da se uravnoteži.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke