Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Kinezioterapija


Kinezioterapija je metoda rehabilitacije, ki predstavlja obliko nespecifičnega funkcionalnega zdravljenja in uporablja gib oziroma gibanje za izboljšanje porušenega zdravja ali popolno ozdravitev.

Kinezioterapija predstavlja pomembno dejavnost športne medicine v zdravljenju in rehabilitaciji športnikov. V kinezioterapiji je osnovno načelo zdravljenja gib oziroma gibanje našega telesa in temu primerno so prirejene tudi terapije. Kinezioterapija se pri poškodovancu usmerja na poškodovani del in organizem hkrati.

V prvi fazi rehabilitacije (takoj po poškodbi ali operaciji) se namenja večja pozornost oceni stanja poškodovanega dela in jo pretežno izvaja zdravstveno osebje v zdraviliščih. Ker gre pri poškodbah običajno za lokomotorni sitem, je v prvi fazi rehabilitacije pri kinezioterapiji  pomembna zlasti ocena gibljivosti in mišične moči prizadetega dela.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke