Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Zdravje


Že naši predniki so vedeli, kaj je potrebno, da ohranijo zdravo telo. Starejše civilizacije so poznale številne recepte, kako blažiti bolečine in ohranjati zdravje. Zdravniki Antike so bili trdno prepričani v zdravilne učinke nedotaknjene narave. Verovali so v moč in vpliv rimskega boga Eskulapa pri zdravljenju. Pomembno prelomnico v odnosu do bolezni pa je naredil najbolj znan zdravnik te dobe, oče sodobne medicine, Hipokrat. Pri zdravljenju bolnikov je zavračal kakršnokoli vraževernost, namesto tega je obolelim priporočal zmerne obkladke in zdravilne kopeli.

Sodobni čas zaradi hitrega napredka in razvoja zahteva še toliko več pozornosti do našega zdravja. V obdobju vse večje nepredvidljivosti in vedno bolj obremenjujočega dela je pomembno, da znamo vzpostavljati ravnotežje med delom in ostalimi področji življenja ter prisluhniti svojemu telesu, ko nam to skozi simptome sporoča, da je z nami nekaj narobe. Bolezen ne pozna meja, zlasti ne v globaliziranem svetu, zato je skrb za zdravje naša osnovna dolžnost. Bi verjeli, da s spremembo načina življenja lahko sami preprečimo marsikatero zahrbtno bolezen, brez zdravil ali operacije? In kaj lahko naredimo za svoje zdravje? Dovolj je že redna telovadba in redni obroki z manj maščobe.

Kar težko verjamemo, da na videz preproste odločitve, ki jih vsak zase sprejema dan za dnem - kakšno hrano jemo, kako se odzovemo na stres, se vdajamo razvadi kajenja ali ne, se redno in dovolj gibljemo, koliko ljubezni podarjamo in sprejemamo - lahko močno vplivajo na naše zdravje in kvaliteto življenja. Z odličnim zdravjem smo lahko tudi brez skrbi pri našem delu, saj službene obveznosti ne trpijo.

Slovenska naravna zdravilišča v zadnjih letih temu posvečajo vedno večjo pozornost, zato za redne in naključne goste skozi različne letne čase pripravljajo raznovrstne programe ohranjanja in krepitve zdravja. Opravljajo različna zdravljenja in rehabilitacije, vse za dobro počutje in naše zdravje. V termah ima vsak priložnost spoznati, kaj njegovo telo potrebuje, pri tem pa izkoristiti naravne danosti, tudi skozi zdravo prehrano.
 
Povpraševalnik
Vas zanima storitev na levi? Dodajte jo v povpraševalnik in nadaljujte z brskanjem po ponudbi. Ko boste tako izbrali storitve, ki bi jih radi vključili v svoj oddih, lahko termam in zdraviliščem, ki ustrezajo vsem vašim željam, preprosto pošljete povpraševanje.

S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke