Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Elektromiografija (EMG)


Elektromiografija ali EMG preiskava je pomembna nevrofiziološka preiskovalna metoda, ki jo v samoplačniških ambulantah izvajajo za prepoznavanje prizadetosti perifernega živčevja in mišic.

Obseg preiskave je različen in lahko traja tudi do ene ure. Poznamo dve obliki elektromiografije: površinska EMG – na kožo nad mišico pritrdijo površinske elektrode in igelna EMG – pri tej metodi uporabljamo igelne elektrode. Preiskavo najpogosteje opravijo, če bolnik čuti bolečine ter mravljinčenje v spodnjih in zgornjih okončinah, pa tudi pri različnih bolečinah v križu.

Velikokrat pregledajo tudi osebe s prizadetim obraznim živcem. V takšnih primerih z EMG preiskavo napovejo stopnjo izboljšanja in priporočijo ustrezno fizioterapijo oziroma zdraviliško rehabilitacijo.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

EMG


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke