Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Bolezni ledvic in sečil


Ko ledvice niso sposobne odstraniti presežka vode in odpadnih snovi iz krvi, nastopi splošno slabo počutje in nekateri značilni simptomi, to so pretirana utrujenost, slabost in bruhanje, oteženo dihanje, moteno spanje, otekel obraz, roke in noge, izguba apetita, srbečica in visok krvni pritisk. Pogosta ledvična bolezen je akutno ledvična odpoved, pri kateri gre za nenadno resno poslabšanje ali začasno izgubo ledvične funkcije. O kronični ledvični bolezni pa govorimo takrat, ko trajno nastopi okvara ledvične funkcije skozi več mesecev ali let. Druge ledvične bolezni so še ateroskleroza, ledvični kamni, ciste in zapore urinarnega trakta.

Tveganje za ledvično bolezen je največje pri starejših, bolnikih s sladkorno boleznijo, bolnikih z zvišanim krvnim tlakom in osebah, ki so imele ledvično bolezen v družini.

Okužbe sečil so poleg okužb dihal najpogostejše bakterijske okužbe. Še posebno so pogoste pri ženskah, otrocih do 5. leta starosti in pri starejših moških, ki imajo hipertrofijo prostate. Okužbe sečil prizadenejo ženske približno desetkrat pogosteje kot moške. Nekatere bolezni sečil lahko preprečimo ali močno omilimo, če ukrepamo pravočasno. Strokovno usposobljeno osebje v nekaterih zdraviliščih vam bo pomagalo do hitrejšega okrevanja.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Bolezni ledvic in sečil


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke