Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Bolezni prebavil


Dobra prebava je ključna za dobro počutje in zdravje, zaradi vsakodnevnega stresa in nezdravega prehranjevanja pa se to ravnovesje hitro poruši. Bolezni prebavil imenujemo vsako motnjo, ki oslabi ali poslabša prebavljanje, absorpcijo hranilnih snovi ali premikanje hrane skozi želodec oziroma črevesje. Sodijo med pogoste bolezni, saj 10 – 20 % bolnikov prihaja v ambulante splošne medicine zaradi teh težav, mnogi se zdravijo tudi v bolnišnici. Med njimi so bolniki z organskimi in funkcionalnimi boleznimi prebavil.

V zadnjih desetih letih je razvoj in dostopnost različnih diagnostičnih metod omogočil številne raziskave, zaradi izsledkov bolje razumemo simptome različnih bolezni prebavne cevi. Med najpogostejšimi simptomi bolezni prebavil so pomanjkanje apetita in odpor do hrane, hujšanje, zaprtje, driska, slabost in bruhanje. Bolniki s temi težavami pogosto obiščejo tudi nekatera slovenska naravna zdravilišča, kjer opravljajo specialistične in diagnostične preglede za ugotavljanje in zdravljenje bolezni prebavnega trakta.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Bolezni prebavil


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke