Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Bolezni presnove


Presnova je proces, ki ga opravlja človeško telo, da pridobi energijo iz zaužite hrane. Ta je sestavljena iz beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Kemične spojine in encimi v telesu razgrajujejo sestavine hrane v sladkorje in aminokisline, ki so gorivo za delovanje organizma. Telo uporabi te sestavine takoj ali pa jih kot vir energije shrani v tkivu oziroma v organih, kot so jetra, mišice ali maščobno tkivo.

Bolezen presnove
se razvije, kadar eden od organov, na primer jetra ali trebušna slinavka, ne deluje normalno. Ko že pride do bolezni presnove, se lahko v telesu pojavi preveč ali premalo snovi, ki jih potrebujemo za normalno delovanje organizma. Bolnike z boleznimi presnove pogosto napotijo v nekatera slovenska naravna zdravilišča, kjer jim s pomočjo strokovnega osebja in zdravilne termalne vode pomagajo k ponovni vzpostavitvi normalnega metabolizma.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Bolezni presnove


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke