Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Psihosomatske bolezni


Naše telo se neprestano odziva na telesne in čustvene spremembe,  tako tiste, ki prihajajo iz zunanjega okolja, kakor tudi na spremembe iz notranjosti telesa. Psihološki dejavniki in osebnostne značilnosti imajo pomembno vlogo pri nastanku številnih telesnih in psihosomatskih bolezni.

Najpogostejši vzrok za nastanek psihosomatske bolezni sta strah in stres. 90 % vseh bolezni je povezanih s stresom. Med zaposlenimi je vsak drugi pod pritiskom škodljivega stresa, vsak peti pa kaže znake preutrujenosti in izčrpanosti zaradi stresa. Psihosomatske bolezni močno vplivajo na naše razpoloženje, jezo, strah, napetost, veselje in radost. Pod vplivom nadledvičnega hormona adrenalina, ki deluje na vegetativno živčevje in na samodejno delovanje notranjih organov, prihaja do sprememb oziroma motenj v delovanju srca, ožilja, prebavil in dihal. Pri dolgotrajnem stresu lahko pride do povišanega krvnega tlaka, mišične napetosti, pospešene ali zavrte aktivnosti prebavnega trakta, povišanja sladkorja in holesterola v krvi.

Psihoterapija ljudi s psihosomatskimi motnjami je usmerjena v to, da pacienti razumejo nezavedne psihološke procese, ki so povezani s telesnimi težavami in da se pričnejo usmerjati na svoje čustveno doživljanje. Z raznimi terapijami in športnimi aktivnostmi, ki jih ponujajo zdravilišča in terme, bolniki lažje premagujejo psihosomatske težave in se skozi psihoterapevtske pogovore umirjajo. Veliko si lahko pomagamo tudi sami, da skrbimo za dobro telesno počutje z zdravim načinom življenja.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Psihosomatske bolezni


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke