Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Ustne in zobne bolezni


Dobro ustno zdravje ni pomembno samo za naš videz, ampak tudi za naše splošno zdravje. Karies in bolezni obzobnih tkiv lahko prispevajo k mnogim resnim zdravstvenim težavam, vključno z boleznimi srca, sladkorno boleznijo, boleznimi dihal, prezgodnjim porodom ter premajhno težo dojenčkov.

Da bi ohranili dobro ustno higieno, moramo ohraniti zobovje brez lukenj in preprečevati zobne bolezni. Slabo ustno zdravje lahko vpliva na našo podobo in samopodobo, tudi zaradi porumenelih zob in slabega zadaha iz ust. Bakterije v zobnih oblogah razvijejo zobno gnilobo in parodontalno bolezen.

V Sloveniji ima 98 % odraslih obolenje dlesni, od teh pa ima 20 - 27 % znake napredovale parodontalne bolezni. Zato je še kako pomembno, da redno in pravilno skrbimo za ustno higieno. Pri tem vam bodo pomagali tudi specialisti stomatologi v zobozdravstvenih ambulantah v nekaterih naravnih zdraviliščih.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Ustne in zobne bolezniVašemu iskanju žal ne ustreza noben ponudnik. Prosimo prilagodite kriterije iskanja in poskusite znova.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke