Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Morska voda in slanica


Slovenija poleg termalnih vrelcev in ugodne klime v zdravilne namene uporablja tudi morsko vodo in slanico. Koristni učinki morske vode in morske soli na kožo in njena unikatna terapevtsko lepotilna moč so znani že od starodavnih časov. Z uporabo morske soli v domači kopalnici dosežemo učinkovito absorbiranje bogastva mineralov in organskih snovi iz morja v naše telo. Prav tako sol pozitivno deluje na sproščanje napetih mišic, solna kopel pa pripomore tudi k pomiritvi in sproščanju telesa.

Slanico – matično vodo in solinsko blato so po izročilu uporabljali že rimski vojaki, prvi pisni viri pa omenjajo uporabo teh izrednih naravnih produktov v 13. stoletju, ko so benediktinci iz samostana sv. Lovrenca ponesli sloves solinskega blata in slanice daleč prek meja samostana. K slovesu je dodatno doprinesla tudi bližnja morska voda. To je pomenilo tudi zametek turističnega razvoja obalnih krajev.

Od takrat pa vse do danes so morska voda, solinsko blato in slanica cenjeni produkti v welness in spa centrih na slovenski obali. Slanica zaradi ohranjene prvobitne učinkovitosti velja za pravi eliksir za kožo. Pridobljena je le na naraven način in bogata z minerali broma, joda ter magnezija, hkrati pa ne vsebuje umetnih dražilnih mineralnih olj.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Morska voda in slanica


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke