Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Zdravilni učinki voda


Zdravilni učinki izvirskih in termalnih voda so znani že od začetka človeške zgodovine, saj se kot pomemben dejavnik uporabljajo v medicini in zdravilstvu. V številnih kulturah vodi in njenim zdravilnim učinkom pripisujejo velik pomen in jo obravnavajo kot glavno zdravilko različnih bolezni. Sodobna medicina se vedno bolj prepleta in dopolnjuje s starimi, tradicionalnimi načini zdravljenja. V nekaterih razvitejših državah učinke zdravilne vode že priznavajo v uradni medicini.

Slovenija ponuja 87 naravnih termalnih izvirov s temperaturo vode od 32 do 73 stopinj C. Blagodejnost in zdravilne učinke voda zaokrožujejo edinstvene naravne danosti. Vsa zdravilišča jih uporabljajo pri rehabilitaciji gibalnega in živčnega sistema ter stanj po poškodbah in operacijah gibalnega aparata. Termalne vode se uporabljajo tudi v športno-rekreativne namene, za sprostitvene in očiščevalne savne ali za pomlajevalne kopeli.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke