Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Zdravilno blato in mineralni peloidi


V zdraviliščih številne bolezni zdravijo tudi z mineralnimi peloidi, v veliko pomoč jim je tudi  zdravilno blato. Peloidi so naravni produkti, sestavljeni iz mešanice mineralne, morske ali jezerske vode z organskimi ali anorganskimi snovmi, ki so nastale z geološkimi ali biološkimi procesi. Uporabljajo se v terapijah v obliki zdravilnih blatnih oblog ali kopeli.

Obmorska zdravilišča uporabljajo še solinske peloide ali tako imenovan fango. Nastaja na solinskih poljih pri zorenju jedilne soli ob izhlapevanju morske vode. Za lepšo kožo in lažje dihanje je tu še slanica, pomešana s kraško ilovico, ki se spremeni v mehko testenasto blato. Morsko in zdravilno solinsko blato je drobno zrnato, podvrženo oksidaciji, zato ga v depojih pokrijemo s slojem slanice, ki preprečuje sušenje. Zdravilno blato se uporablja predvsem za zdravljenje revmatskih in dermatoloških bolezni.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Zdravilno blato in mineralni peloidi


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke