Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Nega in oskrba starejših


Polepšajte si tretje življenjsko obdobje z bivanjem v prijetnem okolju! Nekatera naravna zdravilišča so pridobila dovoljenje, da lahko izvajajo zdravstveno nego in oskrbo starejših v tako imenovanih oskrbovanih stanovanjih, ki se nahajajo v bližini zdraviliških kompleksov.

Oskrbovana stanovanja predstavljajo novo obliko institucionalnega varstva, kar pomeni posebno pomoč pri oskrbi in negi starejših. Stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih nudijo vso potrebno nego do 8 ur tedensko, pomagajo pri organizaciji bivanja, nega starejših pa zajema tudi organizirano prehrano (po en pripravljen obrok na dan), pomoč pri vzdrževanju osebne higiene ter varstvo in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov. Tudi oskrbovana stanovanja so opremljena sodobno, podobno kot hotelske sobe. Opremo lahko starejši stanovalci proti plačilu obdržijo oziroma uporabljajo po lastni želji in po potrebi opremijo le kuhinjo. Vse to le nekaj metrov stran od zdravilnih termalnih vrelcev in hotelskih kompleksov.

Starejši najemniki oskrbovanih stanovanj imajo pri uporabi zdravstvenih in kopaliških storitev različne ugodnosti oziroma popuste. Da bi bila njihova jesen življenja še lepša in prijetnejša, so nego in oskrbo starejših obogatili še z raznimi protibolečinskimi in pomlajevalnimi terapijami in masažami. Pomembno je, da se tudi starejši, ki jim je v zdraviliških centrih namenjena vsa potrebna nega in oskrba, počutijo prijetno, sproščujoče, na svežem zraku in čim bolj aktivno.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Nega in oskrba starejših


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke