Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

EMG preiskave


Elektromiografija ali EMG preiskava je pomembna nevrofiziološka preiskovalna metoda, namenjena za prepoznavanje prizadetosti perifernega živčevja in mišic. Obseg preiskave je različen, odvisen od napotne diagnoze oziroma vaših težav, zato lahko traja od 20 minut do ene ure.

Preiskavo najpogosteje opravijo, če bolnik čuti bolečine ter mravljinčenje v spodnjih in zgornjih okončinah, pa tudi pri različnih poškodbah okončin in bolečinah v križu. Preiskavo EMG vodi zdravnik specialist, pomaga pa mu nevrofiziološka asistentka, ki del preiskave opravi sama.

Za odjemanje električne aktivnosti, ki nastaja ob krčenju mišice, uporabljajo bodisi majhne površinske elektrode, ki jih položijo na kožo nad živcem ali mišico, bodisi tanke igelne elektrode, ki jih zabodejo v mišico. Velikokrat pregledajo tudi osebe s prizadetim obraznim živcem. V takšnih primerih z EMG preiskavo napovejo stopnjo izboljšanja in priporočijo ustrezno fizioterapijo oziroma zdraviliško rehabilitacijo.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

EMG preiskave


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke