Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Merjenje kostne gostote


Osteoporozo ugotavljamo z dvoenergetsko rentgensko absorpciometrijo (DXA), s katero merimo mineralno kostno gostoto, navadno nad hrbtenico in kolkom. Sevanje pri tej diagnostični metodi je zanemarljivo in dejansko manjše od tistega, ki ga v enem dnevu prejmemo iz okolja.

Z laboratorijskimi preiskavami krvi in urina preverjajo status vitamina D, kazalce presnove kosti in morebitne bolezni, ki povzročajo osteoporozo. Če z meritvijo ugotovijo normalno kostno gostoto ali rahlo zmanjšanje kostne mase brez zvečanega tveganja za pojav zlomov, običajno priporočijo zdrav način prehranjevanja z zadostnim vnosom kalcija in vitamina D. Pri diagnosticirani osteoporozi je poleg teh ukrepov potrebno tudi specifično zdravljenje. Merjenje kostne gostote poteka hitro (približno 2 minuti), je neboleče in brez stranskih učinkov.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Merjenje kostne gostote


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke