Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Šola proti bolečini v križu


Zdravniki družinske medicine se vsakodnevno srečujejo z reševanjem problemov bolnikov z bolečino v križu, saj se skoraj tri četrtine prebivalstva vsaj enkrat v življenju sreča s to težavo. V večini primerov si bolniki poskušajo pomagati sami, v težjih primerih pri bolečinah v križu pa specialisti opravijo različne diagnostične in terapevtske metode, ki bolnikom lajšajo bolečinska stanja.

Nekatera zdravilišča ponujajo tako imenovane šole proti bolečini v križu, s tem želijo pomagati bolnikom, da preprečijo nadaljnje težave s križem in hrbtenico, da redno telovadijo in ohranjajo zdrav način življenja. Pomembno je, da v šoli proti bolečinam izberemo tisto obliko gibanja, ki nam ustreza in se ujema z našim načinom življenja. Že malo hitrejša hoja, ki mora biti enakomerna, izboljša krvni obtok, delovanje srca in pljuč. Za hrbtenico je zelo koristno tudi plavanje in izvajanje vaj v vodi.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke