Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Rehabilitacija


Rehabilitacija je celovit proces obnavljanja našega telesa po poškodbah. V različnih rehabilitacijskih programih, ki jih izvajajo slovenska zdravilišča in terme, običajno sodelujejo zdravnik - fiziater, bolnik, medicinska sestra, fizioterapevt, delovni terapevt, socialni delavec, psiholog, maser in športni pedagog.

Poznamo tri vrste rehabilitacije: z medicinsko rehabilitacijo si prizadevamo doseči stopnjo zdravja, kakršna je bila pred boleznijo ali poškodbo oziroma vsaj približanje taki stopnji. V zdraviliških centrih za medicinsko rehabilitacijo skrbijo, da je bolnikom zagotovljena strokovna rehabilitacijska obravnava v času, ko so hospitalizirani in kasneje, če potrebujejo dodatno ambulantno oskrbo. S pomočjo medicinske rehabilitacije bolniki lahko dokaj hitro dosežejo napredek in osamosvojitev pri življenjskih aktivnostih. Naslednja je poklicna rehabilitacija, pri kateri si ekipa prizadeva za vrnitev bolnika ali poškodovanca na njegovo delovno mesto. Če to ni mogoče, je tu še socialna rehabilitacija, ko gre za reševanje socialne problematike in se pojavi z boleznijo ali invalidnostjo in zajema bolnika ter njegovo okolje.

Večina rehabilitacijskih programov temelji na uvodnem in vmesnem specialističnem pregledu, individualno zastavljenih terapijah, ustrezni prehrani in zdravstveni vzgoji bolnikov. Rehabilitacijski programi so namenjeni predvsem rehabilitaciji bolezni srca (stanje po srčnem infarktu, operaciji srca, diagnosticirani angini pectoris z nizko funkcionalno sposobnostjo), rehabilitaciji bolezni ožilja (ateroskleroza in druge motnje krvnega pretoka v ožilju okončin) ter za rehabilitacijo bolezni in poškodb gibalnega sistema (po operativnih in drugih posegih).
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke