Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Osteoporoza


Najpogostejša kostna bolezen je osteoporoza, ko kosti, ki so bile močne, postanejo krhke in lomljive. Za rehabilitacijo in zdravljenje osteoporoze je ključnega pomena pravilno gibanje in izbor pravih vaj za vaše trenutno stanje in potrebe. Nasvete in navodila, katerih vaj in ukrepov se lotiti, vam nudi strokovno usposobljeno zdraviliško osebje.

Z rednim in primernim gibanjem lahko v veliki meri preprečimo nastanek osteoporoze ali vsaj omilimo njene posledice. Različne vaje za osteoporozo organizirajo tudi v zdraviliških telovadnicah. Začnejo s posebno jutranjo telovadbo, ki aktivira vse mišice telesa, raztegne vezi in pospeši prekrvavitev vseh organskih sistemov. Pri rehabilitaciji osteoporoze je pomembna tudi redna, vsakodnevna hitra hoja, ki naj traja vsaj 40 minut, hoditi pa je treba vsaj vsak drug dan. Hoja bo poskrbela za dobro osnovno telesno pripravljenost.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke