Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Paraplegija


Paraplegija je stanje, ki ga označuje ekstremna slabotnost ali paraliza spodnjega dela trupa. Paraplegijo lahko povzročijo poškodbe spodnjega ali srednjega dela hrbtenice, bolezen, na primer multipla skleroza, paraplegija pa je lahko tudi dedna. Do tetraplegije pride takrat, ko bolezen ali poškodba napade v vratnem predelu in jo označuje delna ali popolna paraliza vseh okončin. Ti dve stanji pogosto spremljajo neprizanesljivi mišični krči in tresavica kot tudi kronična bolečina.

Med najpogostejšimi vzroki za okvaro hrbtenjače so na prvem mestu poškodbe v prometnih nezgodah, nesreče pri delu in športu. Zdravstvena in rehabilitacijska nega ima pri paraplegiku ali tetraplegiku pomembno vlogo, prav tako promocija zdravja, izobraževanje ter zdravstveno vzgojno delo.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Paraplegija






Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke