Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Pljučne bolezni


V zraku, ki ga dihamo, je veliko mikroorganizmov, kot so bakterije in virusi, zato pogosto pride do okužb zgornjih dihal oziroma pljuč. Zelo pogosta oblika pljučne bolezni je bronhitis, ki ga spremlja hud kašelj in visoka temperatura. Dolgotrajno kajenje ali izpostavljenost onesnaženosti lahko privedeta do kroničnega bronhitisa.


Izjemno nevarni pljučni bolezni sta  pljučnica in tuberkoloza, pogosta pa je tudi kronična obstruktivna pljučna bolezen (KOPB). Pri okoli 75 % bolnikov s kronično obstruktivno pljučno boleznijo gre za kronični bronhitis, pri ostalih pa za emfizem ali kombinacijo obeh. Značilen bolezenski znak kronične obstruktivne bolezni je obstrukcija dihal, za to boleznijo pa zboli vsak deseti kadilec.

Med pljučne bolezni štejemo še astmo. Astmatiki in ostali pljučni bolniki za svoje zdravljenje potrebujejo čist zrak. Gozdovi so pljuča narave, morski zrak tudi blagodejno vpliva na bolezni dihal, vse to pa združujejo nekatera naravna zdravilišča, kjer specialisti s terapijami pomagajo pljučnim bolnikom olajšati oziroma odpraviti težave.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Pljučne bolezni


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke