Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Poškodba hrbtenjače


Hrbtenjača je del osrednjega živčevja in se nahaja v hrbteničnem kanalu. Najpogostejše so poškodbe zaradi zoženja hrbteničnega kanala, redkejše pa neposredne poškodbe hrbtenjače. Vsem poškodbam hrbtenjače je skupno, da praviloma zapustijo trajne, nepopravljive posledice. Za človeka, ki preživi takšno poškodbo, se s tistim trenutkom začenja manj udobno in bistveno bolj zahtevno življenje.

Cilj strokovne ekipe, ki izvaja rehabilitacije v naravnih zdraviliščih je, da takega bolnika vsestransko in čim prej vključi v družbo. Opraviti je treba rentgensko slikanje, magnetno resonanco ali računalniško tomografijo hrbtenice. Pri visokih poškodbah hrbtenjače je moteno tudi prsno dihanje, zato takoj po zaključeni diagnostični obdelavi začnejo z respiracijsko terapijo, da najprej očistijo dihalne poti. Sledijo dihalne vaje, šele nato se lotijo fizikalnih terapij.

Poškodbe hrbtenice z okvaro živčnega tkiva - hrbtenjače - najpogosteje nastanejo v prometnih nezgodah, pri delu v industriji, gradbeništvu, kmetijstvu in gozdarstvu ter športu.
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Poškodba hrbtenjače


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke