Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Revmatizem


Revmatične težave pogosto povzroča nezdrav način življenja, največkrat nepravilni telesni položaji, prevelike obremenitve na delu, telesna nedejavnost, pretirana športna aktivnost, debelost in manjše poškodbe sklepov in hrbtenice. Fizioterapija in rehabilitacija sta pri bolnikih z revmatičnimi boleznimi vseh vrst ključnega pomena. Pri zdravljenju vnetnega revmatizma je po pomembnosti na prvem mestu medikamentna terapija, pri degenerativnem revmatizmu pa fizikalna terapija.

Pri fizioterapiji in rehabilitaciji bolnikov z revmatizmom je najpomembnejše varovanje prizadetih sklepov z zaščitnimi položaji, v katerih so sklepi najmanj obremenjeni in redne fizioterapevtske vaje. Posamezne sklepe lahko varujemo s posebnimi opornicami (na primer steznik za hrbtenico), za spodnje okončine, ki so, ko gre za degenerativne obrabe sklepov, najpogosteje prizadete. Bolniki z revmatizmom morajo izvajati vaje redno v vseh fazah bolezni. Skoraj vse termalne vode naravnih zdravilišč blagodejno vplivajo na revmatična obolenja.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke