Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Tetraplegija


Pri tistih premikih hrbtenice, kjer gibi presegajo normalno elastičnost hrbtenice, nastanejo poškodbe, od zvinov do izpahov in zlomov s poškodbo ali brez poškodbe hrbtenjače. Običajno so zlomi povzročeni v prometni nesreči, pri športnih poškodbah in pri padcih z višine.

Paraplegija je stanje, ki ga označuje ekstremna slabotnost ali paraliza spodnjega dela trupa, do tetraplegije pa pride takrat, ko bolezen ali poškodba napade v vratnem predelu in jo označuje delna ali popolna paraliza vseh okončin.

O tetraplegiji govorimo, ko so  poškodbe tako visoko, da so okvarjena živčna vlakna, ki oživčujejo zgornje in spodnje okončine in vse telo od poškodbe navzdol. Tetraplegik je zato vezan na invalidski voziček. Zdravstvena in rehabilitacijska nega pri tetraplegiku ima pomembno vlogo, prav tako promocija zdravja, izobraževanje ter zdravstveno vzgojno delo.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Tetraplegija


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke