Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Vkleščeni živci


Pri vsakodnevnih opravilih se pogostokrat zgodi, da naredimo kakšen neprimeren ali neroden gib, kar lahko privede do vkleščenega živca. Če ob tem čutite odrevenelost, otrplost ali mravljince v roki, potem se je najverjetneje ena izmed hrustančnih ploščic v vratnem delu hrbtenice premaknila s svojega običajnega mesta med dvema vretencema in morda se je med kostne delce vkleščil tudi živec.

Približno 70 % vkleščenih živcev naj bi bilo posledica slabe drže, preostalih 30 % pa neposrednih poškodb vratnega dela hrbtenice. Ortopedi, fiziatri in fizioterapevti ob vkleščenem živcu svetujejo redno in pravilno izvajanje ustreznih vaj za razgibavanje vratne hrbtenice in krepitev vratnega mišičja, kar preprečuje, da bi hrustančna ploščica zdrsnila s svojega položaja. Tudi pravilna drža pri hoji pomaga, da ne pride do vkleščenega živca.
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke