Mir v objemu zelene narave.
Ravnovesje telesa in duha.
Krepitev zdravja in
ohranjanje lepote.

Terme Online

Zdravstvena oskrba in nega


Zdravstvena oskrba in nega sta sestavni del programov, ki jih ponujajo izbrana slovenska naravna zdravilišča. Oskrba in nega je namenjena ljudem, ki ne morejo skrbeti sami zase in je zanje potrebna strokovna pomoč, ki jo nudijo zdravilišča na negovalnih oddelkih. Zanje je na voljo 24-urna zdravstvena nega in zdravniški nadzor.

Z zdravstveno nego in oskrbo se rešuje celovita problematika posameznih bolnikov, da bi čim dlje ohranili telesno in duševno dejavnost. Strokovno osebje v zdraviliščih pri negi in oskrbi zagotavlja spoštovanje bolnika kot osebnosti, mu pomaga pri vseh tistih aktivnostih, ki pripomorejo k ohranitvi ali vrnitvi zdravja, skupaj pa sodelujejo tudi pri diagnostično-terapevtskem programu, ki ga predpiše zdravnik.

Zdravstvena nega in oskrba
posameznika poteka ves čas pod ustrezno kontrtolo. Negovalno ekipo sestavljajo višje medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji negovalci, fizioterapevti, delovni terapevti in drugi sodelavci, ki skupaj določijo obliko in obseg pomoči glede na zdravstveno stanje posameznika, njegove potrebe in želje. V sklop zdravstvene oskrbe in nege sodijo še priprava zdravil, opazovanje stanja bolnika in merjenje vitalnih funkcij.

Zdravstvena oskrba
vključuje tudi veliko premeščanja, prenašanja in premikanja bolnikov, še zlasti na negovalnih oddelkih in oddelkih, kjer so bolniki odvisni od pomoči negovalnega osebja. Če bolniki samostojno ne morejo sodelovati pri rehabilitaciji oziroma oskrbi in negi, jim je osebje na voljo 24 ur. Zdraviliško osebje se trudi, da bi s pomočjo zdravstvene nege izboljšali stanje bolnikov, zadovoljili njihove osnovne potrebe, da se bodo kljub zdravstvenim težavam ob vsej nudeni negi in oskrbi počutili varno, da so spoštovani in obravnavani kot samostojne osebnosti s specifičnimi potrebami.
 
Povpraševalnik
S klikom na znak lahko izbran kriterij oziroma storitev dodate ali odstranite.

Zdravstvena oskrba in nega


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke