Potopite se v modro
neskončnost doživetij in
v blagodejno moč
termalnih voda.

Terme Online

Medical center Rogaška
 

Štiri stoletja odličnosti

 

Rogaška Slatina je starodavni zdraviliški kraj s štiristoletno tradicijo. Leži na vzhodu Slovenije in je eno najlepših evropskih zdravilišč. Specializirano je za zdravljenje gastroenteroloških in presnovnih bolezni. Legenda pripoveduje, da je grški bog Apolon ukazal mitološkemu krilatemu konju Pegazu, naj udari s kopitom ob tla. Na tem mestu je na dan privrel rogaški vrelec, vir zdravja in resnična božja moč. To zdravilno moč Donata Mg poznamo še danes, ko to potrjujejo številne znanstvene raziskave. Pravi razcvet je zdravilišče doživelo v drugi polovici 19. stoletja, ko so mondeni zdraviliški kraj obiskovale vladarske družine in plemstvo iz cele Evrope. Danes je Medical center Rogaška največji zasebni medicinski center v Sloveniji, ki pod eno streho združuje 40 zdravnikov ter najcelovitejšo ponudbo za zdravje in lepoto. Zdravilišče Rogaška odlikuje tudi imeniten osrednji zdraviliški park, ki je eden najlepših prikazov jasnega klasicističnega koncepta čistih linij v urbanizmu in arhitekturi.

 

 

Nastanitev

 

Zdraviliški hotel Slatina Medical vas pozdravlja v čudovitem okolju gozda in promenade, v samem zdraviliškem centru Rogaške Slatine in v neposredni bližini termalnih bazenov. Je edini  zdravstveni center, ki izvaja celovito zdraviliško zdravljenje ter je usmerjen v preprečevanje, nadaljnje zdravljenje in rehabilitacijo obolelih na prebavnem sistemu ali tistih s presnovnimi obolenji. V hotelu je ambulanta s 24-urnim zdravstvenim nadzorom. Sprostitveni center z masažami, kopelmi in fango oblogami nudi popolno ponudbo za sprostitev in zdravje. Ima 59 ležišč: v eno- in dvoposteljnih sobah s hlajenjem. Za zadovoljitev prav vseh čutov nas Hotel Slatina Medical razvaja z odlično in s strokovno nadzorovano dietno kuhinjo, ki jo odlikujejo naravne in z nadzorovanim poreklom pripravljene jedi. 

 

 

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

 

Zdravilišče Rogaška Slatina je poznano po svetovno znanem viru magnezija. Pitje zdravilne mineralne vode Donat Mg na izviru v pivnici mineralnih vod v Medical centru Rogaška pomaga pri boleznih prebavil, jeter, žolčnika, trebušne slinavke, živčevja, srca in ožilja. Ugodno deluje na koncentracijo sladkorja, holesterola in povišan krvni tlak, nepogrešljiv je pri odpravljanju zaprtja, debelosti, zgage in pretiranega izločanja želodčne kisline. V Medical centru Rogaška z najsodobnejšo opremo in vrhunskim osebjem izvajamo specialistične preglede, diagnostiko in preventivne menedžerske preglede. Za naše goste smo oblikovali učinkovite programe za zdravje: hujšanje, lajšanje kroničnih gastroeneteroloških težav, protistresni program, programe za lajšanje težav z diabetesom, holesterolom. Temeljijo na fizioterapiji, kinezioterapiji, medicinskih in terapevtskih masažah, prehranskem svetovanju in predvsem na  naravni balneoterapiji, ki jo sestavljajo pitna kura na zdravilnih izvirih, kopeli, masaže, fango in druge obloge. Programi za mladostni videz pa vsebujejo pomlajevanje in zdravljenje kože, kozmetiko, oblikovanje telesa, odpravljanje prezgodnjih znakov staranja kože, estetsko plastično kirurgijo ter žilno kirurgijo. V hotelu Slatina Medical izvajamo celovit program rehabilitacije, ki vključuje:

1. pitje naravne mineralne vode Donat Mg,

2. balneoterapijo in fizikalno medicino,

3. psihološko podporo in zdravljenje,

4. dietoterapijo in profilakso,

5. strokovno nego in 24-urni zdravstveni nadzor,

6. zdravstveno vzgojno delo in sekundarno preventivo,

7. diagnostiko.

 

Medical center Rogaška
Zdraviliški trg 9
SI-3250 Rogaška Slatina
 
Tel.: 00386 3 811 70 15
info@rogaska-medical.com
www.rogaska-medical.com
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke