Potopite se v modro
neskončnost doživetij in
v blagodejno moč
termalnih voda.

Terme Online

Terme Dobrna
 

Terme z več kot 610-letno tradicijo


Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, saj se ponašajo z več kot šeststoletno tradicijo. Leta 1403 so vodo prvič uporabljali v zdravstvene namene. Srce zdravilišča je termalni vrelec, ki se nahaja v osrednjem delu Zdraviliškega doma. Voda s temperaturo pri izviru od 35 do 36 stopinj C prihaja iz globine 1.200 metrov in blagodejno zdravilno vpliva na različna bolezenska stanja in poškodbe. Bolnicam ponujamo linijo izdelkov za intimno nego blagovne znamke Terme Dobrna z dodano zdravilno termalno vodo iz termalnega vrelca.

Nastanitev


V Termah Dobrna je gostom na voljo bivanje v treh hotelih. Hotel Vita s štirimi zvezdicami je najmlajši hotel, ki pod eno streho združuje vso ponudbo za oddih in sprostitev. Tukaj so notranji in zunanji bazeni z zdravilno termalno vodo, kompleks savn, masažno lepotni center, kavarna s teraso in igrali za otroke, à la carte restavracija, hotelska restavracija, fitnes, seminarskimi prostori in medicinski center. Depandansa Vila Higiea, ki ima štiri zvezdice, je bila zgrajena že leta 1855, medtem večkrat prenovljena. V kletnih prostorih vile je urejena vinska klet. Hotel Park s tremi zvezdicami je primeren za aktivno preživljanje prostega časa, saj je namenjen pohodnikom in kolesarjem. V njem je možna tudi nastanitev hišnih ljubljenčkov (vstop v restavracijo ni dovoljen). Tu je še Zdraviliški dom iz leta 1624, kjer je osrednji termalni vrelec z zdravilno vodo. V njem se nahaja več manjših dvoran in velika svečana zdraviliška dvorana, primerna za seminarje, konference in poročna slavja.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness


Zdravilni dejavniki so termalna voda, organski in anorganski peloidi, bioklimatsko zdravljenje.
Indikacije so ginekološka obolenja, urološka stanja, artritis, degenerativni izvensklepni revmatizem, okvare in obolenja gibalnega sistema, nevrološke bolezni, zdravljenje prekrvitvenih motenj, borelioza, osteoporoza, prekomerna telesna teža, posledice stresnih stanj.

Terapije: ambulante storitve (zdravniški pregledi, osnovni laboratorij, 24-urna zdravstvena nega, inhalacije, ultrazvočna diagnostika), akupunktura z laserjem in iglami, rehabilitacija, hidroterapija, kinezioterapija, elektroterapija, mehanoterapija, balneoterapija, delovna terapija, obloge in kopeli ter masaže.

Programi: za dvig rodnosti, za bodoče mamice, preventivni in ginekološki, akupunktura za nosečnice, menedžerski preventivni programi, programi za diabetike in za inkontinenco.

Terme Dobrna so znane kot partner ženski v vseh njenih življenjskih obdobjih. Izvajamo zdravljenja pri ginekoloških obolenjih (neplodnost, stanja po ginekoloških operacijah na rodilih in dojkah, ponižana maternica, ginekološka vnetja, miomi, hormonske motnje) ter pri uroloških boleznih (stanja po operaciji na prostati, operativni posegi na mehurju, ženska in moška urinska inkontinenca). Poleg tega smo odprli prvi Center za preventivo in zdravljenje urinske inkontinence pri ženskah. Da bi pripomogli k izboljšanju zdravstvenega blagostanja bolnikov, smo izdelali linijo izdelkov za intimno nego z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca, blagovne znamke Terme Dobrna.
S pomočjo termalne vode, organskih in anorganskih peloidov in bioklimatskega zdravljenja pomagamo pri artritisu, degenerativnemu izvensklepnemu revmatizmu, zdravljenju prekrvavitvenih motenj, boreliozi, osteoporozi in prekomerni telesni teži. V ambulantah izvajajo zdravniške preglede, osnovni laboratorij, 24-urno zdravstveno nego, ultrazvok, akupunkturo z laserjem in iglami, hidroterapijo, kinezioterapijo, elektroterapijo, mehanoterapijo in balneoterapijo. Bogata sta tudi wellness ponudba in menedžerski preventivni programi, v okviru katerih izvajajo različne masaže, klinične aromaterapije, rituale, nego obraza in telesa, pedikuro in manikiro. Posebne so tudi marmorne kopeli, saj voda kroži in vedno znova prinaša telesu sveži kisik in zdravilne učinke.
Terme Dobrna d.d.
Dobrna 50
3204 Dobrna
 
Tel.: 03 78 08 110
Faks.: 03 78 08 111
info@terme-dobrna.si
www.terme-dobrna.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke