Potopite se v modro
neskončnost doživetij in
v blagodejno moč
termalnih voda.

Terme Online

Posebnosti Term Dobrna
  Prava posebnost Term Dobrna je čudoviti energetski park, ki je že po naravi ustvarjen v skladu s starodavno kitajsko vedo in umetnostjo Feng Shui. Terme Dobrna imajo namreč idealno postavitev, ki ji po Feng Shuju pravimo Cesarski prestol. Po besedah mojstra Feng Shuja, Izidorja Habjaniča, je zdraviliški park, ki je srce Dobrne, eden izmed najidealnejših naravnih točk na svetu.

Park zaradi raznolikega rastja in to predvsem dreves, nudi sprehajalcu v vsakem letnem času neslutena doživetja. Poleg divjega kostanja, ki povsod prevladuje, so tu še jesenolistni javor, breza, cigarovec, pacipresa, rdečelistna bukev, srebrna smreka, platana, beli topol, cer, dob, tisa, ameriški klek, hiba, čuga itn. Na nekaj dreves velja, predvsem zaradi redkosti pojava v našem okolju in mogočnosti, posebej opozoriti. Beli topol blizu Zdraviliškega doma ima obseg debla 515 cm in je uvrščen na tretje mestu med doslej znanimi topoli v Sloveniji, nič dosti pa ne zaostajata za njim platana ob hotelu Park z obsegom 464 cm in pa cipresa sredi parka z obsegom 280 cm.

Poleg storitev za zdravje in dobro počutje, svojim gostom ponujajo aktivno preživljanje prostega časa. Na voljo so aktivnosti v športnem parku, ki obsega tenis igrišča na peščeni podlagi, balinišče, kegljišče, vrtni šah, trim stezo, možno pa si je izposoditi tudi kolesa. Za tiste še malo bolj aktivne, so na voljo številne sprehajalne in kolesarske poti ter izlete v bližnjo okolico. Predvsem večeri pa so namenjeni druženju ob živi glasbi, plesu in nastopih.
Terme Dobrna d.d.
Dobrna 50
3204 Dobrna
 
Tel.: 03 78 08 110
Faks.: 03 78 08 111
info@terme-dobrna.si
www.terme-dobrna.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke