Potopite se v modro
neskončnost doživetij in
v blagodejno moč
termalnih voda.

Terme Online

Terme Lendava
 

Edinstvena parafinska voda

 

Terme Lendava se nahajajo v mestu z več kot 800-letno tradicijo. Nekoč je tod vodila jantarjeva pot, danes pa so kroglice jantarja nadomestili vrelci termo-mineralne vode, odlična kulinarika, vrhunska vina, kolesarjenje, pohodništvo, lov in ribolov na slikovitih rokavih reke Mure. Prava posebnost pokrajine in mesta pa je prav naše zdravilišče, ki ga odlikuje edinstvena fosilna, zdravilna termo-mineralna voda. Odkrili so jo po naključju leta 1965, ko je pri izkopavanju namesto nafte na dan bruhnila vroča voda. Čez čas so domačini ugotovili, da kopanje v tej vodi lajša tegobe, za katere pravimo, da jih prinesejo leta.

 

Nastanitev

 

Vse naše hotelske in apartmajske sobe imajo oznako treh zvezdic in so sodobno opremljene. V prenovljenem Hotelu Lipa, kjer je 120 sob, so na voljo sodobno termalno kopališče, lokali z izbrano gostinsko ponudbo, restavracija in zimski vrt, prijetna taverna in urejene terase. Poleg zdraviliške ponudbe in wellnessa ponujamo pestro izbiro savn. Hotel Lipa se obenem ponaša tudi z nazivom kolesarjem in pohodnikom prijaznega hotela s kategorijo 3. stopnje. Naše goste lahko namestimo tudi v čudovitem apartmajskem naselju Lipov gaj nedaleč stran od hotela, imajo pa tudi priložnost bivati v avtokampu Lipa.

 

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

 

Lendavska parafinska voda se bistveno loči od ostalih termalnih vod v tem delu Evrope. Po sestavi je natrijeva hidrogenkarbonatna hipertermalna voda, spada med fosilne naftne vode in ima ob izviru temperaturo 62 stopinj Celzija. Zaradi velike vsebnosti parafina (zato je večinoma zelene barve) blagodejno vpliva na kožo, poleg tega pa je voda v Termah Lendava zelo primerna za lajšanje in zdravljenje vseh vrst revmatskih obolenj, stanj po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, stanj po obolenjih perifernega živčevja, po opeklinah, ugodno pa deluje tudi pri psoriazi in ob kroničnih vnetjih rodil. Zdravilno vodo v Termah Lendava uporabljamo za zdravljenje, preventivo, rehabilitacijo, rekreacijo in sprostitev. Zdravljenje v Termah Lendava poteka v obliki kopanja oziroma strokovno vodene hidro-gimnastike v bazenih z zdravilno termo-mineralno vodo, kakor tudi v obliki kopeli, kjer kot dodatek uporabljamo zelišča, obenem se uporabljajo tudi parafinske obloge (parafin dolgo zadržuje toploto), obloge pa dajemo na obolela mesta. Strokovno osebje v termah izvaja različne vrste terapij: hidroterapijo, mehanoterapijo, termoterapijo, elektroterapijo, magnetoterapijo, kinezioterapijo.

Kopanje v svetu pestrih vodnih doživetij v Termah Lendava lahko dopolnite še z obiskom savn, izbiro sprostitvenega ali lepotilnega wellness programa, ki vsebuje aromaterapijo, masažo s kamni, za posameznike pripravijo tudi individualne programe. Novost je tudi tajska in tuina masaža ter akupunktura. 

Terme Lendava, d.o.o.
Tomšičeva 2a
9220 Lendava
 
Tel: 02 577 44 0002 577 44 00
Faks: 02 577 44 12
info@terme-lendava.si
www.sava-hotels-resorts.com
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke