Potopite se v modro
neskončnost doživetij in
v blagodejno moč
termalnih voda.

Terme Online

Posebnosti Term Šmarješke Toplice 

Zdraviliški kompleks, v katerem je tudi znameniti leseni bazen, zgrajen nad vrelcem termalne vode, obkrožajo številne sprehajalne poti. V parku, ki se razprostira na približno treh hektarjih, raste devetdeset različnih drevesnih in grmovnih vrst in živi več vrst ptic. Botanična pot v zdraviliškem parku vodi do jezerca, ki ga napaja izvir tople vode. V njem raste redka rastlina – rožnati indijski lotos, ki simbolizira duhovno rast človeka. Ta rod lotosov, ki je v terciarju rasel po vsem svetu, ima danes naravna rastišča le še v nekaterih predelih Azije in Avstralije.

 

Posebnost šmarješke okolice je tudi devet urejenih poti za nordijsko hojo, v športnem parku so tudi igrišča za tenis, nogomet, košarko in odbojko. Za goste pripravljamo pestre in zanimive animacijske programe s plesi z živo glasbo, klavirskimi večeri, nastopi folklornih skupin, športnimi popoldnevi, … Z zidanicami in cerkvicami posejani griči pa vabijo tudi na sproščujoče sprehode in kolesarske izlete.

Terme Šmarješke Toplice
Šmarješke Toplice 100
8220 Šmarješke Toplice
 
Tel.: 08 20 50 310
booking@terme-krka.si
www.terme-krka.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke